Lijsttrekker Lieven Huys vindt met CD&V-RKD evenwicht tussen werknemers, landbouwers en ondernemers: “We nemen elke deelgemeente ernstig”

Lijsttrekker Lieven Huys van CD&V-RKD zit helemaal in de geest van de Olympische Spelen in Parijs, wanneer hij zonder meer stelt: ”Met onze lijst gaan we voor goud.” Hij wil de verkiezingen van 13 oktober winnen en stelde daarvoor een team samen, met – naar verluidt – ervaren sterkhouders en nieuwe talenten. “We zochten een mooi evenwicht tussen werknemers, landbouwers en ondernemers”, stelt Huys. “Wie onze lijst aandachtig bekijkt, moet vaststellen dat Ruiselede zeker niet het kleine broertje van het nieuwe Wingene wordt. We gaan voor een beleid dat elke deelgemeente ernstig neemt en gelijkwaardig behandelt.”

Vanaf 1 januari 2025 wordt Ruiselede de nieuwe deelgemeente van Wingene. De Wingense burgemeester Lieven Huys laat echter geen kans onbenut om te benadrukken dat de fusie op geen enkele manier de eigenheid van Ruiselede zal aantasten. Zoals beloofd werden er voor Ruiselede – net als voor Zwevezele – op de lijst zeven plaatsen ingeruimd. De kandidaten voor Ruiselede staan op plaatsen 2 (De Roo), 4 (Wyckstandt), 10 (Julie De Coster), 13 (Sylvia Konior), 18 (Michiel Van Robaeys), 19 (Jelle Rutsaert) en 26 (Debouck). In de nieuwe fusiegemeente Wingene worden voor Ruiselede ten minste twee schepenambten ingeruimd. Naar verluidt zal het aantal voorkeurstemmen bepalen wie dat wordt. De nieuwe fusiegemeente Wingene zal 27 raadsleden tellen en negen schepenen.

Geen verrassingen

De nieuwe ploeg van CD&V WZR-RKD: erg actief in het sociaal weefsel van de nieuwe fusiegemeente Wingene. © Fotomontage GGM

Wat de kopplaatsen betreft toont de nieuwe fusielijst CD&V-RKD geen verrassingen: de Wingense burgemeester Lieven Huys trekt de lijst, de huidige Ruiseleedse burgemeester Greet De Roo staat op de tweede plaats. Voordien had De Roo al laten weten geen ambities te hebben om opnieuw burgemeester te worden. Daarna volgt een rijtje schepenen: Brecht Warnez, Linda Wyckstandt, Tom Braet, Ann Mesure, Jens Danneels en Stefaan Verhelle. De huidige Ruiseleedse schepen voor middenstand en economie, Frans Debouck, bekleedt de voorlaatste plaats. De vroegere Wingense burgemeester Hendrik Verkest wordt uitgespeeld als lijstduwer.

Beleidservaring

“Ik heb met opzet gezocht naar kandidaten, die actief zijn in het sociaal weefsel van de nieuwe fusiegemeente”, vertelt Huys. Naar kandidaten die onze inwoners voldoende vertegenwoordigen. Dat is ook belangrijk voor de kiezer. Als je als inwoner, vereniging of ondernemer wil wegen op het beleid kies je best voor de kandidaten uit je streek. Dat geldt zowel voor Wingene, Zwevezele als Ruiselede. Vandaar dat we in onze naamlijst ook ‘WZR’ vermelden, om het belang van elke gemeente te benadrukken. Bovendien beschikken veel kandidaten over heel wat beleidservaring en staan we voor zekerheid.”

Inclusief

Hoe sterk zijn de ‘ervaren sterkhouders’? We kiezen er een aantal uit. De 65-jarige Katrien Delodder (plaats 9) uit Wingene zetelt al 30 jaar in de gemeenteraad, is lid van de Politieraad, Woonstart, Bibliotheekraad, Femma, toneelkring Bouckout en Bruegel Wingene en staat dus graag rond en tussen de mensen. “Ik wil graag de 65-plussers vertegenwoordigen en me inzetten voor een veilige, nette en mooie gemeente”, stelt ze.

“Via onze kandidaten kun je wegen op het beleid” – Lieven Huys

De 30-jarige Julie De Coster (plaats 10) uit Ruiselede is marketing manager en benadrukt betaalbare kinderopvang, inclusiviteit en meer culturele initiatieven. De 44-jarige Sandra Ketels uit Zwevezele (plaats 11) is al twaalf jaar gemeenteraadslid en lid van de cultuurraad en al zes jaar lid van de politieraad en vzw Amphora. Bovendien maakt ze deel uit van werkgroep Fairtrade, Red Devils Zwevezele en Markant. “Ik wil elke dag het verschil maken door naar mensen te luisteren en respectvol in dialoog te gaan”, aldus Ketels.

Veiligheid

De 52-jarige Sandy Quintyn (plaats 14) uit Zwevezele zetelt ook al 18 jaar in de gemeenteraad en 6 jaar in de cultuurraad. “Als voorzitter van toneelkring De Totetrekkers in Wingene begrijp ik het belang van verenigingen. Ook veiligheid staat bovenaan mijn lijstje”, aldus Quintyn.

De 57-jarige zaakvoerder Dirk De Meyere (plaats 15) uit Wingene is voorzitter van het Bruegelcomité, bestuurslid van Feestcomité De Deurezetters en secretaris van St-Elooi’s-Gilde Sint-Jan. Bovendien is hij ook bestuurslid van de Psychologische Hulpverlening (PSH), vrijwilligers die mensen in noodsituaties bijstaan. Ik woon al 57 jaar in Wingene en ben vooral geïnteresseerd in een veilige leefomgeving, onderwijs en werk”, aldus De Meyere.

Nieuwe dynamiek

“Met de inbreng van Ruiselede willen we een nieuwe dynamiek creëren en een positieve drive worden voor de hele fusiegemeente”, aldus lijsttrekker Lieven Huys. “Vandaar dat ik de inwoners van Ruiselede wil vragen zoveel mogelijk voor onze kandidaten uit Ruiselede te stemmen. Dat is tenslotte de beste garantie, om als deelgemeente sterk te staan in een groter geheel. Met onze lijst hebben ze daarvoor alle troeven in handen.”

De volledige eenheidslijst CD&V wzr-rkd:

1. Lieven Huys

2. Greet De Roo

3. Brecht Warnez

4. Linda Wyckstandt

5. Tom Braet

6. Ann Mesure

7. Jens Danneels

8. Stefaan Verhelle

9. Katrien Delodder

10. Julie De Coster

11. Sandra Ketels

12. Jolenta Bogaert

13. Sylvia Konior

14. Sandy Quintyn

15. Dirk De Meyere

16. Nick Schotte

17. Vicky Vandycke

18. Michiel Van Robaeys

19. Jelle Rutsaert

20. Yves Bracke

21. Jasna Vanoverschelde

22. Jessika Billiet

23. Kjenta Willems

24. Ruben Verkest

25. Quinten Dedecker

26. Frans Debouck

27. Hendrik Verkest

The post Lijsttrekker Lieven Huys vindt met CD&V-RKD evenwicht tussen werknemers, landbouwers en ondernemers: “We nemen elke deelgemeente ernstig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen enkele afspraak of regel werd nageleefd”: ook vakbonden bij productiehuis achter ‘Thuis’ klagen wanbeleid bij VRT aan

Na het ontslag op staande voet van twee toplui rommelt het binnen de VRT. En er is nog meer ontevredenheid over de openbare omroep. Uit een nieuwe brief, die ons via onze tiplijn 4040 is toegestuurd, blijkt dat ook de vakbonden bij Eyeworks, het productiehuis dat de serie ‘Thuis’ heeft overgenomen, niet te spreken zijn over het beleid van de

Lees meer »

Eindelijk weer Amerikaans tennissucces? Hoe Fritz en Tiafoe de ‘glory days’ van Sampras, Agassi en Roddick doen herleven

Straks. New York. Een buzzing Arthur Ashe Stadium. Bruce Springsteen door de muziekinstallaties. Born in the USA. Halve finale US Open, Taylor Fritz tegen Frances Tiafoe. Twee Amerikanen. Eén van hen zal zondag de eerste Amerikaan zijn sinds 2009 om in de finale van een grand slam te staan. Amerika en mannentennis, dat gaat al twee decennia niet samen. Make

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Ook zaterdag nog evacuatievluchten in Zwitserse vallei: toeristen betalen 150 euro voor redding per helikopter

De Zwitserse autoriteiten blijven helikopters inzetten voor de 2.200 toeristen die vastzitten in de Saas-vallei in het Zwitserse kanton Wallis. In de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakte noodweer verschillende aardverschuivingen, waardoor rotsblokken terechtkwamen op de hoofdweg naar het dal. Zowat 250 mensen werden vrijdag al met een helikopter uit de vallei geëvacueerd.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

“Turkse maffiavilla’s” te koop in Kapellen: kristallen kroonluchters, gouden versieringen en een troon

In Kapellen verkoopt de FOD Financiën 2 luxueuze villa’s die vroeger eigendom waren van Turkse maffialeden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De opvallende villa’s, waarvan één met een zwembad, werden inbeslaggenomen door de rechter. Tot aan de openbare verkoop op 19 november worden de leegstaande villa’s bewaakt, want urban explorers hebben er al schade aangericht.

Lees meer »