Komende winter nieuwe beachrace in Knokke-Heist

Organisator BRO.GO Sports uit Jabbeke pakt tijdens de winter uit met een beachrace op het strand van Zeebrugge en De Haan. Er komt nu in de kerstperiode een derde dergelijke wedstrijd bij in Knokke-Heist, goed voor een criterium.

De zevende editie van de beachrace in Zeebrugge over een afstand van 20 of 45 kilometer met een massastart ter hoogte van het monument aan de Icarus surfclub heeft op 5 januari 2025 plaats. Daarvoor op 8 december is er een gelijkaardige wedstrijd in De Haan die voor de tweede keer plaatsheeft. Tussen De Haan en Zeebrugge is er nu een derde beachrace voorzien in Knokke-Heist, in de kerstperiode. De precieze datum staat nog niet vast.

Veel passages

“Drie wedstrijden, goed voor een criterium met Shifting Gears uit Zuienkerke”, vertelt Sam Govaert van BRO.GO Sports. Samen met zijn echtgenote Griet Van Hoorne staat hij in voor de organisatie. “Het is leuk dat we ook in Knokke-Heist voet aan de grond kunnen zetten, met beleving als streefdoel. Voor gelukkige en tevreden deelnemers. Naast een professionele tijdsregistratie en een mooi parcours voorzien wij voor onze deelnemers een fantastische aankomst. Een aparte sfeer, ambiance en veel passages. En als je in de winter een mooie dag hebt, is zo’n strandrace echt wel zalig”, vindt Govaert.

Uitdagend parcours

De start in Knokke-Heist is voorzien aan Beachclub Anemos, op het strand gaat het dan richting het natuurreservaat Het Zwin om via de wijk en de zeedijk opnieuw het strand te bereiken tot in Duinbergen. “Het is een zeer uitdagend parcours, met aankomst ter hoogte van het evenementenstrand. Het zou om drie ronden van om en bij de zestien kilometer gaan. Er is tevens een kortere afstand voorzien. We willen de recreant een mooie wedstrijd aanbieden en ook de profs verwelkomen we graag. We zijn sinds dit jaar aangesloten bij Cycling Vlaanderen. De drie beachraces zorgen samen voor een apart klassement met mooie prijzen”, besluit Govaert. (Alain Creytens)

The post Komende winter nieuwe beachrace in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar blijft ontkennen dat hij iets afwist van gestolen buit opgestapeld in zijn appartement. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges,

Lees meer »

Dochter van Franse serieverkrachter getuigt: “Toen ik het nieuws vernam, begon de langzame afdaling naar de hel”

In de opzienbarende Franse verkrachtingszaak rond Dominique Pélicot heeft zijn dochter Caroline Darian tijdens het proces tegen haar vader gezegd dat hij "een van de grootste seksuele roofdieren van de jongste jaren is". Ze getuigde in de zaak waarin haar vader terechtstaat omdat hij haar moeder jarenlang gedrogeerd heeft, zodat vreemde mannen haar konden verkrachten zonder dat ze het zelf

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het hoofd van CEO Frederik Delaplace: “Hij trok naar de VRT voor het naamkaartje, het prestige”

Zijn vrienden omschrijven hem als ‘joviaal’, programmamaakster Lidewij Nuitten noemde hem ‘dictatoriaal’. Na een week waarin de CEO van de VRT stevig onder vuur lag, dringt de vraag zich dan ook op: wie is Frederik Delaplace (54) eigenlijk? En waarom doet hij wat hij doet? Insiders gunnen ons een blik in het hoofd van de grote baas van de openbare

Lees meer »

“Mijn hart brak toen Beau dat zei”: nieuw seizoen ‘Camping Coppens’ toont grote veranderingen in Zweden

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »