KIJK. Peperdure superjacht zinkt voor de Griekse kust door domme fout

Een weekje op de 47 meter lange Ethos kost zo’n 210.000 euro. Maar wie wil boeken, zal toch nog even moeten wachten. De superjacht is namelijk gestrand voor de kust van het Griekse eiland Kefalonia door een domme fout van een bemanningslid. 

Meer krantenkoppen in België

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »

60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop

‘Back to the sixties’ is het thema van de 60ste Tinekesfeesten. Heule mag jubelen, want 59 Tinekes zijn al de revue gepasseerd en rond de verkiezingen is Heule vier dagen in feestmodus. De Tinekesloop is terug dankzij de inzet van de Tinekeswerkgroep.
The post 60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw duizenden Israëli’s op straat om deal te eisen, Hamas “stuurt gijzelaars in grafkisten terug als militaire druk aanhoudt”

In Israël vonden opnieuw betogingen plaats tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Die protesten kwamen op gang na de vondst van de lichamen van 6 Israëlische gijzelaars in de Gazastrook afgelopen weekend. De betogers beschuldigen Netanyahu ervan een deal met Hamas tegen te houden. De Palestijnse extremistische groepering heeft intussen laten weten "de gijzelaars in grafkisten terug te zullen

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de nederlaag volgt de tegenprestatie: Warholm verschijnt in Zweeds tenue van Duplantis op Diamond League-meeting

Karsten Warholm (28) heeft woord gehouden na z’n nederlaag in de fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Zweedse polsstokspringer Mondo Duplantis (24). De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het woensdag in een straffe tijd van 10.37. Als tegenprestatie verscheen de Noorse hordeloper in een Zweeds truitje op de Diamond League-meeting in Zürich.

Lees meer »

“Het is precies een sport om zo snel mogelijk tussen de blokken door te laveren”: bewoners kritisch over snelheidsremmers in Egem

Er is onenigheid over een nieuwe testopstelling in de Kasteeldreef en de Kolonel Naessensstraat in Egem bij Pittem in functie van het nieuwe mobiliteitsplan. Daar werden sinds kort snelheidsremmende blokken geplaatst, maar dat is volgens oppositiepartij NPE niet naar de zin van de bewoners. Volgens burgemeester Denis Fraeyman (CD&V) gaat het echter om een proefopstelling en zijn er ook nog

Lees meer »