Kerkraad Nieuwenhove herstelt Margaretabeeld dat vernield werd tijdens kermis

De leden van de kerkraad H. Margareta Nieuwenhove restaureerden het Margaretabeeld dat vorig jaar tijdens de wijkfeesten werd vernield.

Op zondag 23 juli 2023 – tijdens de laatste avond van de jaarlijkse kermis – vernielden enkele vandalen het Margaretabeeld bij de gelijknamige kerk.

“Schandalig hoe we het beeld terugvonden”, vertelt Christine Hooghe van de kerkraad. “Noch van de verzekering, noch van de stad kregen we een tegemoetkoming. We konden niet aantonen dat het beeld als een cultuurhistorisch topstuk gezien moet worden. Het werd nochtans rond 1890 vanuit Italië overgebracht door de paters Rosminianen.”

De kerkraad nam het heft nadien in eigen handen. “We besloten om van het beeld een buste te maken. En zie ze stralen, onze patroonheilige is opnieuw thuis.” Deken Henk Laridon zegende het beeld in tijdens de viering op zondag 21 juli. (LV)

The post Kerkraad Nieuwenhove herstelt Margaretabeeld dat vernield werd tijdens kermis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

Proces tegen Sven Pichal zal niet achter gesloten deuren plaatsvinden

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal zal niet plaatsvinden achter gesloten deuren. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag beslist. De advocaten van Pichal, die terechtstaat voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik, hadden een proces achter gesloten deuren gevraagd door de grote media-aandacht. De verdediging vraagt ook dat Pichal opnieuw wordt onderzocht door deskundigen, omdat het

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff over home-invasion: “Altijd geloofd in goedheid van de mens, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

Aaron Blommaert en uiteraard papa Willy Sommers zijn al fan: Luna De Gieter voorziet BV’s van op maat gemaakte juwelen

De Gieter ruilde Willy een halve eeuw geleden in voor Sommers, maar in de aftiteling van de laatste ‘Tien om te zien’ stond zijn familienaam vol trots te blinken. Dankzij de juwelen van dochter Luna (21). Als kersverse goudsmid ontwierp ze de ringen van Aaron Blommaert en vaderlief. “Een hele eer dat ze mijn creaties op tv wilden dragen, hopelijk

Lees meer »