Kartje Kilo bouwt feestje op 50-jarige Festival Dranouter met eigen Dranouterlied

Vaste waarde op Festival Dranouter is straattheaterduo Kartje Kilo uit Ieper. Net zoals vorig jaar kruipen Johan Feys en Wouter Sinaeve in de huid van Dave & Alistair, rasechte folkies die er van het begin bij zijn. Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum zetten ze de bezoekers aan het jammen en bouwen ze verschillende feestjes. De jarige Silke Brat mocht vrijdag de spit afbijten.

Johan Feys en Wouter Sinaeve behoren als straattheaterduo Kartje Kilo tot het meubilair van Festival Dranouter. Na jaren voor ambiance en hilariteit te zorgen als Feestcomiteit Dikkebusseweg kruipen ze sinds vorig jaar in de huid van eiïge tweeling Dave & Alistair. Voor het festival lanceerden Dave & Alistair een oproep naar festivalgangers die en bijzondere reden hebben om samen met hen een feestje te bouwen.

Silke Bradt uit Willebroek mocht de spits afbijten. “Al jaren vieren we mijn verjaardag in Dranouter, want Dranouter vindt plaats begin augustus en ik ben jarig op 2 augustus – samen met Willy Sommers en Bart Kaël, dit geheel ter zijde”, vertelt Silke. “Elk jaar vieren we dus mijn verjaardag op het festival en toen ik de oproep zag passeren moest ik wel reageren.”

Taart

Samen met haar vrienden mocht Silke aanschuiven aan de feesttafel. Dave & Alistair trakteerden met taartjes en drank, en reconstrueerden haar geboorte 37 jaar geleden met een symbolische wedergeboorte. “Ik ga al verschillende jaren met dezelfde toffe bende naar het leukste festival van België. Ook dit jaar is dat niet anders. Het is een hele eer om samen met Dave & Alistair mijn verjaardag te vieren”, zegt Silke.

Silke sleepte ook een Jacqueline-kalender in de wacht door te winnen van het publiek in Hoger en Lager, en was getuige van de allereerste uitvoering van het Dranouterlied dat Dave & Alistair schreven. “Het is het befaamde ‘aanwijsstoklied’ waarbij je een alsmaar langere versie ervan krijgt”, zeggen Wouter en Johan. “Los van dit gaan we op zondag om 21.30 uur als Radio Mano Sport een feestje bouwen ter hoogte van de Kasteelbierbar. Hier aan het Hommelhof blijft het kalm en gezellig, maar zondag gaan we nog eens stevig los.”

Willem Vermandere

Daar blijft het niet bij. Dave & Alistair leiden ook de jamsessies in goede banen. “Zondag geven we hier een kazooconcert ter ere van Willem Vermandere. De klassieker der Willemklassiekers ‘lat mie mo lopen’ wordt live ten berde gebracht op kazoo. Niet zomaar, dit wordt grondig voorbereid: er gaan repetities aan vooraf op zaterdag 1 en op zondag 2 augustus. De finale voorstelling vindt plaats op zondag 4 augustus om 16.30 uur en dit onder de deskundige begeleiding door niemand minder dan de topdirigent Nico Logghe”, besluiten Johan en Wouter.

The post Kartje Kilo bouwt feestje op 50-jarige Festival Dranouter met eigen Dranouterlied is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlands echtpaar opgepakt aan de Costa del Sol, runde naast een sportschool óók een drugsimperium: 15 arrestaties

In Spanje zijn deze week vijftien leden van een Nederlandse bende opgepakt die een cruciale rol speelde in de productie en distributie van harddrugs naar verschillende Europese landen. De arrestaties vonden plaats na invallen in woningen en opslagruimtes aan de Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Toevallig was het de Belgische politie die het vuur aan de lont

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Uitverkoop bij Ghelamco: topman Paul Gheysens verkoopt z’n miljoenenvilla’s in Knokke

Met twee stevig te renoveren, maar goed gelegen villa’s in Knokke-Heist en een mega-vastgoedproject in Kortrijk heeft zakenman Paul Gheysens de voorbije zomer bezittingen met een potentiële waarde van om en bij de 150 miljoen euro verkocht. Hij hoopt zo zijn bedrijf Ghelamco te redden. Zelfs een luxepenthouse van Gheysens in één van de mooiste gebouwen van ’t land zou

Lees meer »

Centrum Gits helemaal heraangelegd: “Zwakke weggebruiker krijgt meer ruimte”

Op zaterdag 7 september werd in de deelgemeente Gits de heraanleg van het centrum officieel geopend. Naar aanleiding van de noodzakelijke werken om het rioleringsstelsel in het centrum van Gits te scheiden, kreeg de gemeente Hooglede de mogelijkheid om het centrum aan te pakken op vlak van verkeersveiligheid. Daarbij werd meer ruimte vrijgemaakt voor de zwakke weggebruiker om zo een

Lees meer »

Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest

De bewoners van het Kloosterhof vierden voor de 14de keer feest. Dit jaar was het thema Oscars & the movies. Vanwege het slechte weer vond men een onderkomen in café Hazekapel in de Doelstraat.
The post Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »