HLN TRANSFERLIVE. Benfica wil El Ouahdi losweken bij Racing Genk – Ekkelenkamp weg bij Antwerp

De transfermolen draait op volle toeren. In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Man (30) uit Blankenberge die feestvierders met bruut geweld overviel vrij onder elektronisch toezicht

De 30-jarige B.M. uit Blankenberge mag de gevangenis verlaten onder elektronisch toezicht. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. De dertiger verbleef sinds begin augustus in de cel nadat hij twee feestvierders ’s nachts met brutaal geweld overviel. Een van hen raakte zwaargewond.
The post Man (30) uit Blankenberge die feestvierders met bruut geweld overviel vrij onder elektronisch toezicht appeared

Lees meer »

Zonder ook maar één keer de voornaam van haar man te noemen: dit was de getuigenis van Gisèle (72), oog in oog met 50 van haar verkrachters

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Noord-Korea heeft “20 tot 30 gezagsdragers geëxecuteerd” die schade door zware overstromingen niet konden voorkomen

Zware regenval teisterde eind juli het noordwesten van Noord-Korea. De daaropvolgende overstromingen kostten mogelijk het leven aan 1.500 mensen. Volgens de Zuid-Koreaanse zender ‘TV Chosun’ heeft het Noord-Koreaanse regime 20 tot 30 mensen geëxecuteerd in leidinggevende functies omdat ze er onvoldoende in geslaagd waren om de schade te beperken.

Lees meer »

“Ik kreeg al eens een bierblikje naar mijn hoofd”: Stad Oostende controleert voor een laatste keer deze zomer sluikstorters op het strand

In de zomermaanden voerden gemeentelijke vaststellers, gemeenschapswachten en de lokale politie zes acties uit op het achterlaten van afval en sluikstorten in Oostende. Zeker sinds de immense afvalberg die op 12 augustus op het strand achterbleef, zijn ze extra alert. Nu de zomer op zijn einde loopt, trokken enkele medewerkers van OVAM en gemeentelijke vaststellers van Stad Oostende nog een

Lees meer »

Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Op zondag 15 september organiseert het stadsbestuur voor de tiende keer Feest in ’t Groen. De jubileumeditie heeft plaats in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een namiddag vol activiteiten, animatie en een flinke portie muziek.
The post Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek”

Wie droomt om ooit een boek te schrijven vindt vanaf 5 september gelijkgezinden in een nieuwe schrijfclub. Iris Salembier en Ann Busquart zijn de initiatiefnemers van Schrijf!@RSL die elke donderdag aspirantschrijvers samenbrengt.
The post Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek” appeared first on KW.be.

Lees meer »