Grafheuvel kerkhof Sint-Pieterskerk in Koksijde krijgt opsmukbeurt

Vanaf de derde week van augustus plant de gemeente Koksijde werkzaamheden op de begraafplaats bij de Sint-Pieterskerk (Koksijde-Dorp). De tumulus, het verhoogde grafplein, krijgt een grondige opsmukbeurt. De buxushagen die zijn aangetast door de buxusmot worden eindelijk aangepakt.

Op de grafheuvel wordt de huidige dode haag verwijderd en vervangen door nieuw groen. Daardoor zal de omgeving er netter en serener uitzien, helemaal aansluitend bij de sfeer die je mag verwachten op de laatste rustplaats van overleden dierbaren. “Om deze werken efficiënt en zonder schade uit te voeren, vragen wij aan de nabestaanden om tijdelijk alle bloemstukjes en andere decoraties van de graven te halen”, zegt Dries Vandewoude, diensthoofd van de Groendienst. “Wij verzoeken alle nabestaanden om vóór 15 augustus 2024 alle bloemstukjes en decoraties van de graven van hun geliefden te verwijderen. Dit is noodzakelijk zodat de aannemer met een kraan het haagmassief kan weghalen zonder beschadigingen te veroorzaken.”

Toegankelijkheid tijdens de werken

Het kerkhof wordt echter niet volledig afgesloten tijdens de werkzaamheden. Wel zijn er enkele beperkingen met betrekking tot de toegankelijkheid van bepaalde zones. Zo zijn de gedenkstenen aan de voet van de grafheuvel niet toegankelijk tijdens de laatste week van augustus en de eerste week van september, omdat er zwaar kraanwerk wordt verricht en omdat er een container zal staan. De graven bovenop de tumulus blijven wel bereikbaar via de trappen of de helling.

“Wij begrijpen dat dit voor overlast zorgt en danken de nabestaanden voor hun begrip en medewerking”, besluit Dries Vandewoude. “Ons doel is om tegen 1 november 2024, ter gelegenheid van Allerheiligen, de rust en schoonheid van de begraafplaats volledig te herstellen. We doen er alles aan om de werkzaamheden zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.”

The post Grafheuvel kerkhof Sint-Pieterskerk in Koksijde krijgt opsmukbeurt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga niet in het water als er geen redders zijn”

Afgelopen nacht liep een melding binnen bij de politie over mensen in zee. Rond 1.30 uur begaf de politie zich met spoed naar het strand. Er zouden zich een aantal personen in zee begeven. De patrouille gebruikte de zoeklichten van de dienstvoertuigen en kon zes zwemmende personen vaststellen.
The post Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga

Lees meer »

Gemeente koopt watertank van 6.000 liter

Het gemeentebestuur van Beernem investeerde in een watertank van 6.000 liter en een sproeiarm om de groene zones in de gemeente op een milieuvriendelijke manier te bewateren. “Door de beweeglijke sproeiarm gaat er minder water verloren. Zeker in lange droge periodes is dit belangrijk, maar eigenlijk is het in elke periode van het jaar belangrijk
The post Gemeente koopt

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »

Personeel Brouwerij De Brabandere verrast zaakvoerder met ludieke actie: “Hier werken is een passie”

Brouwerij De Brabandere viert op 5 september haar 130-jarig bestaan, dus een cadeautje voor de familie De Brabandere was volgens het personeel wel op zijn plaats. Als alternatief voor het traditionele kaartje of een bos bloemen, kozen ze echter voor bedankingsaffiches in bushokjes, op ronde punten en andere drukbezette plaatsen waar zaakvoerder Albert De Brabandere langskomt.
The post Personeel

Lees meer »

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »