Georges en Nicole varen in een gouden huwelijksbootje

Georges Deschrevel en Nicole Top vierden hun gouden huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen in 1973, het begin van een mooi verhaal.

Hun eerste afspraakje gebeurde in ’t Hommelhof in Watou. Ze waren meteen verknocht aan elkaar. Op 27 juli 1974 stonden ze voor de burgemeester in Hondschote. Dat was op zaterdag 27 juli 2024 precies 50 jaar geleden. Georges (°1952 in Poperinge) en Nicole (°1953 in Hondschote) kwamen in Bulskamp wonen. Georges ging aan de slag in het zetelfabriek Furnica in Veurne. Hij werkte er tien jaar, maar toen het bedrijf de deuren sloot, ging hij als tram- en busbestuurder werken bij De Lijn.

Tochtjes met oldtimer

Nicole werkte eerst bij een familie in Wulpen en kon daarna aan de slag in de Sint-Augustinuskliniek (nu Az West) in Veurne, waar ze 38 jaar werkzaam was in de onderhoudsdienst. Het koppel kreeg twee zonen, Olivier en Christophe. Intussen zijn er al zes kleinkinderen. Georges en Nicole genieten al een hele tijd van hun pensioen. Dit nieuwe hoofdstuk in hun leven wordt opgevuld met reisjes en tochtjes met hun oldtimerwagen. Ook een wandeling in de natuur kan het koppel echt bekoren. Ze storen zich enorm aan al het achtergelaten vuil dat ze onderweg tegenkomen en ruimen dat als voorbeeldige natuurminnaars graag op. (JTV)

The post Georges en Nicole varen in een gouden huwelijksbootje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén foto en ze kunnen je je hele leven herkennen: waarom onderneemt ons land geen stappen tegen Clearview AI?

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Clearview, een Amerikaans bedrijf dat heel erg nauwkeurige gezichtsherkenningssoftware maakt én databases aanlegt met onze foto’s, een boete opgelegd van 30,5 miljoen euro. Verschillende andere EU-landen gingen hen al voor. “Dit zijn flagrante inbreuken op de privacywetgeving”. Toch onderneemt ons land voorlopig geen stappen.

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »