Emma Plasschaert is twaalfde na drie regatta’s in ILCA 6, vierde regatta stopgezet

Zeilster Emma Plasschaert staat vrijdag na afloop van de tweede wedstrijddag op de twaalfde plaats in de ILCA 6-categorie.

Donderdag was Plasschaert op het olympische vaarwater voor de kust van Marseille van start gegaan met een teleurstellende 25e plaats in de openingsregatta. De tweede regatta van de dag werd toen verplaatst naar vrijdag wegens te weinig wind in Zuid-Frankrijk.

In die tweede regatta deed ze vrijdag heel wat beter met een tiende stek, gevolgd door een elfde plaats in de derde regatta. Dat bleek meteen ook de laatste van de dag, want de vierde regatta werd stopgezet. Opnieuw wegens te weinig wind, die in de namiddag was gezakt tot minder dan vier knopen.

Met een nettototaal van 21 punten – het slechtste resultaat valt telkens weg – klimt onze landgenote naar de twaalfde plaats in de stand. In totaal worden er tien regatta’s gevaren, nadien mag de top tien deelnemen aan de medalrace. Daarin zijn nog dubbele punten te verdienen.

De leiding kwam vrijdag in handen van de Nederlandse Marit Bouwmeester, met drie punten. De Française Louise Cervera volgt in de stand op de tweede plaats, met vijf punten. De derde plaats is met zeven punten in handen van de Finse Monika Mikkola. De Deense titelverdedigster Anne-Marie Rindom staat achtste.

Plasschaert veroverde begin dit jaar in Argentinië nog WK-brons. Eerder werd ze wereldkampioene in de Laser Radial-klasse, zoals haar categorie tot 2021 werd genoemd, in 2018 en 2021. Op de vorige Olympische Spelen, drie jaar geleden in Tokio, strandde de dertigjarige Oostendse op een ondankbare vierde plaats.

Zeilduo’s Anouk Geurts en Isaura Maenhaut (49er FX) en Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck (49er) kwamen de voorbije dagen al in actie in Marseille. Geurts en Maenhaut eindigden als veertiende, Lefèbvre en Heuninck als zestiende. Naast Plasschaert begon ook William De Smet (ILCA 7) donderdag aan zijn Spelen. Hij is na vier races achtste. Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen (Nacra 17) openen zaterdag hun competitie

The post Emma Plasschaert is twaalfde na drie regatta’s in ILCA 6, vierde regatta stopgezet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark

Opent een McDonalds weldra de deuren in Menen? Verschillende aanplakborden lijken alvast de voorbode van dit nieuws. Goed nieuws, voor zowel de inwoners als de stad zelf want hiermee wordt een nieuw startsein gegeven voor de site Tyber.
The post Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark appeared first

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

Lijsttrekkers over economische toekomst van Ieper: “Maak van binnenstad een verkeersluwe zone”

Emmily Talpe (Team Ieper) en Philip Bolle (Vooruit) gaan akkoord dat Ieper meer bedrijvenzones nodig heeft, maar daar stopt de eensgezindheid. Terwijl Bolle de leegstand in de binnenstad wil aanpakken met ingrijpende maatregelen, wil Talpe op hetzelfde elan doorgaan. Sam Vancayseele (Groen) en Nancy Six (Vlaams Belang) zijn dan weer elkaars tegenpolen.
The post Lijsttrekkers over economische toekomst van

Lees meer »

Een transferbom die kan ontploffen: waarom Belgische clubs 321 miljoen aan transfers verdienden maar zelf weinig uitgeven

Het Belgisch voetbal cashte nooit meer dan deze zomer (321 miljoen), maar gaf nog geen derde ervan uit. Anderlecht verkocht deze zomer voor 18 miljoen aan spelers, maar spendeerde amper 3 miljoen. Vanwaar komt de spaarzaamheid van de clubs? Op de achtergrond speelt één rechtszaak die het inkomstenmodel van de Jupiler Pro League zwaar onder druk kan zetten.

Lees meer »

Van ‘de grootste duiventil’ tot ‘de terugkeer van De Kampioenen’: dit was de zomermercato door de ogen van onze voetbalredactie

De laatste contracten zijn getekend, de foto’s zijn genomen en de aankondigingen zijn gebeurd. De Belgische zomermercato zit er definitief op, done deal! Waar stond de jackpot? Welk land verovert onze competitie? En wie is het ‘lievelingetje’ van de trainer? De voetbalredactie van HLN zorgt voor een eigenzinnig transferoverzicht.

Lees meer »