Eerste Belgische wielertitel voor Beernemse Kinderkrak Floris

Stoute voorspelling: Floris Overmeire (13) gaat grossieren in titels. Nadat hij vorig jaar in november in het Oost-Vlaamse Michelbeke Vlaams kampioen veldrijden werd, veroverde hij op de nationale feestdag in Beringen de Belgische driekleur mountainbiken.

Veldrijden is de hoofdbezigheid van de Kinderkrak van Beernem. Afgelopen winter nam hij zich al voor om tijdens het zomerseizoen te mountainbiken. Om zijn techniek bij te schaven. Dat dit zijsprongetje richting de mountainbike hem een eerste Belgische titel zou opleveren, had hij nooit durven denken.

“Vooraf dacht ik dat een medaille misschien wel mogelijk was”, geeft Floris Overmeire toe. “In Beringen was het een parcours met veel hoogtemeters, maar ook behoorlijk technisch. Er lagen ook heel wat stenen. Erover rijden durfde ik niet, daar maakte ik telkens een ommetje. In de openingsronde moest ik twee concurrenten laten rijden. Maar één van hen had zich duidelijk vergaloppeerd en viel in de tweede ronde terug.”

Bergop

In de slotronde trok de aspirant van KVC ’t Meetjesland het laken helemaal naar zich toe. “Ik reed naar de leider en kon op de lange strook bergop een gaatje slaan”, glundert Overmeire. “Zo kon ik de titel veroveren.”

Afgelopen zaterdag reed hij in Kessel voor het eerst in zijn nationale kampioenstrui. Daar moest hij de duimen leggen voor Loïc Abs. De voorbije weken werkte Floris Overmeire ook al een paar wegwedstrijden af. “Op vlakke parcours draaien die proeven meestal uit op een massaspurt”, weet de talentrijke knaap uit Beernem. “Daarin speel ik niet mee voor de beste plaatsen. Op iets selectievere omlopen kan ik top vijf rijden. Een podiumplaats is me nog niet gelukt.”

Baraque de Fraiture

Overmeire, die door Thieme Van Ruymbeke wordt begeleid, won eerder deze zomer al een mountainbikewedstrijd in het Oost-Vlaamse Hamme. Hij kijkt uit naar zijn eerste opdracht in Wallonië.

“Dat wordt een mountainbikeproef op Baraque de Fraiture”, verwijst hij naar zondag 22 september. “Ik heb gezien dat het een wedstrijd op de skipiste is. Maar mijn hoofddoel blijft het volgend veldritseizoen.” (HF)

The post Eerste Belgische wielertitel voor Beernemse Kinderkrak Floris is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Twee leerlingen en twee leerkrachten doodgeschoten op school in VS: verdachte is 14-jarige scholier die al eens werd verhoord wegens dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter werd opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al eens verhoord door de politie omdat hij via internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school. De verdachte ontkende echter

Lees meer »

“Belangrijke stemmen in het land zeggen dat hij beter zou opstappen”: is Zelensky’s regerings­her­vor­ming een wanhoopspo­ging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Jonge artiesten in de prijzen op Kaasmarkt

Op ‘t Zand vond de 14de editie van de Kaasmarkt plaats. Het werd een geslaagde en zonovergoten editie, waarbij er ook prijzen werden uitgereikt. De vzw Brugge Kaasmarkt organiseerde immers opnieuw een kleurwedstrijd voor de kinderen. Eloise Van Hullebus van OLVA De Meersen, Ellie Van Loo van De Zonnetuin en Céleste de Witte van VBS
The post Jonge artiesten

Lees meer »

Elton John weet al wat er op zijn grafsteen moet komen te staan

Elton John weet al wat er na zijn overlijden op zijn grafsteen moet komen te staan. Tijdens de première van zijn autobiografische film ‘Elton John: Never Too Late’ op het Toronto International Film Festival liet de artiest zich ontvallen dat hij op zijn graf niet herdacht wil worden als succesvolle muzikant, maar als betrokken familieman.

Lees meer »

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!”

Uiteenlopende emoties bij Bert Bolle (20) na twee thuiskoersen. De wedstrijd voor elites en beloften op kermismaandag leverde hem een eerste zege op. Enkele dagen later was hij in de profkermiskoers net niet attent genoeg.
The post Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »