Een veroordeelde moordenaar vrijlaten voor een gevangenenruil, kan dat zomaar? Duitse regering moest principes van de rechtsstaat opzijzetten

Rusland heeft Evan Gershkovich en vijftien andere gevangenen laten gaan in ruil voor acht Russen en hun kinderen. Duitsland, waar FSB’er Vadim Krasikov tot levens­lang is veroordeeld voor moord, had de sleutel in handen, want Poetin wilde hem absoluut terug.

 

Meer krantenkoppen in België

Ilana (17) is jongste kandidate van het land want ze is jarig op… verkiezingsdag: “Ik laat me echt niet doen in een debat”

De Kesselse Ilana Marien (17) is een van de nieuwe, jonge kandidaten bij de lijst Voor 2560 in Nijlen. De rechtenstudente in spe is zonder twijfel ook de jongste kandidate van het land voor de gemeenteraadsverkiezingen, want ze viert haar achttiende verjaardag op 13 oktober, de dag van de verkiezingen. “Ik vond het een beetje eng om deze vraag te

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Bernice zijn vijftig jaar gelukkig getrouwd

Op zondag 25 augustus werden André Brugghe en Bernice Vandenbroucke uit de Driepikkelstraat in Ledegem gehuldigd op het gemeentehuis. Het koppel stapte op 16 augustus 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.
The post André en Bernice zijn vijftig jaar gelukkig getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtte exotische vakantieliefde (47) vrouw (71) op voor 10.000 euro? “Hij trok bij haar in en plunderde haar rekening”

Een 47-jarige man met Zuid-Koreaanse roots uit Henegouwen riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een 71-jarige dame uit Kortrijk voor meer dan 10.000 euro opgelicht zou hebben. De twee leerden elkaar kennen tijdens een exotische vakantie in Thailand. “Daarna trok hij meerdere dagen bij haar in en plunderde haar rekening”, zei de procureur. Q.D. ontkent alles. “Zij heeft mij

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

Bar Paravang sluit zwemseizoen af met Club Tropical

Naast de hondenplons in het openluchtzwembad op zondag 8 september zorgt ook Bar Paravang voor extra beleving met Club Tropical. “Vanaf 16 uur starten we met warme latin vibes in de vorm van live muziek en zelfgemaakt margarita’s.” Bar Paravang blijft na het zwem- en zomerseizoen open als eetcafé. Een unicum.
The post Bar Paravang sluit zwemseizoen af met

Lees meer »

Ex-vriend wachtte haar op met jerrycan vol benzine: na brutale aanval is olympische atlete Rebecca Cheptegei nu overleden

Marathonloopster Rebecca Cheptegei (33) is overleden. De Oegandese olympische atlete werd door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter teruggevonden. “Waarom wilde hij al haar spullen afpakken?”, vraagt Rebecca’s vader Joseph zich

Lees meer »

Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen: “Podiumplek op een kermiskoers”

Lucas Scherrens begon als eerstejaarsjunior te koersen. Hij sloot zijn U19-periode af met een overwinning in Lendelede. In z’n tweede seizoen bij de beloften is de negentienjarige kerel nog op zoek naar een eerste zege. Lukt het niet als renner, dan gaat hij voor een carrière bij de politie.
The post Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen:

Lees meer »