“Duw het niet door m’n strot”: ex-olympiër uit zware insinuaties richting Chinees die wereldrecord verpulvert (en daar zit eerdere rel voor veel tussen)

“Dit is menselijk níet mogelijk.” Pan Zhanle (19) verpulverde donderdag op de Olympische Spelen het wereldrecord op de 100 meter vrije slag en zwom een resem vedetten daarbij op een seconde. Iets wat zonder (illegale) hulp niet kan, meent ex-olympiër Brett Hawke (49) – die op het WK tweemaal zilver won. En dus moet Pan, met het dopingtumult rond de Chinese zwemmers van voor de Spelen in het achterhoofd, zich met hand en tand verdedigen tegen alle insinuaties. 

Meer krantenkoppen in België

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Chantal (61) gaat met pensioen na bijna 44 jaar bij één en dezelfde werkgever: “Mijn geheim? Je werk graag doen”

Het is een zeldzaamheid geworden: mensen die hun hele leven lang bij één en dezelfde werkgever actief zijn. En toch. Chantal Sinnesael trekt na 43 jaar en elf maanden de deur achter zich dicht bij De Waal Solid Foundations, een firma gevestigd in Oostende en Lokeren, en gespecialiseerd in funderingen. Speciaal voor haar afscheid mocht ze voor het eerst (!)

Lees meer »

Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en Unizo Heuvelland Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.
The post Fietsen voor een gezond brein

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Lijsttrekkers over economische toekomst van Ieper: “Maak van binnenstad een verkeersluwe zone”

Emmily Talpe (Team Ieper) en Philip Bolle (Vooruit) gaan akkoord dat Ieper meer bedrijvenzones nodig heeft, maar daar stopt de eensgezindheid. Terwijl Bolle de leegstand in de binnenstad wil aanpakken met ingrijpende maatregelen, wil Talpe op hetzelfde elan doorgaan. Sam Vancayseele (Groen) en Nancy Six (Vlaams Belang) zijn dan weer elkaars tegenpolen.
The post Lijsttrekkers over economische toekomst van

Lees meer »