Duel tussen Cercle Brugge en AA Gent op vijfde speeldag wordt uitgesteld voor Europees avontuur van beide ploegen

De kalendercommissie van de Pro League heeft Cercle Brugge laten weten dat de wedstrijd tegen AA Gent op 24 augustus tijdens de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League zal worden uitgesteld. Dat bevestigde Cercle Brugge vrijdag via zijn website.

Cercle kwalificeerde zich donderdag met een 1-0-zege tegen het Schotse Kilmarnock voor de derde voorronde van de Europa League. In de derde en voorlaatste voorronde krijgt de Vereniging een dubbele confrontatie met het Noorse Molde FK voor de kiezen. Volgende donderdag (8 augustus) reizen de Bruggelingen eerst af naar Scandinavië, de week daarop (15 augustus) zakt Molde af naar het Jan Breydelstadion. Door de kwalificatie is groen-zwart al zeker van de play-offs van de Europa League of de Conference League bij verlies tegen Molde. De heenwedstrijd van die laatste kwalificatieronde vindt plaats op 22 augustus, de terugmatch staat op 29 augustus geprogrammeerd.

Tegelijkertijd plaatste AA Gent zich donderdagavond met een nieuwe zege (3-0) tegen het Faeröerse Vikingur voor de derde voorronde van de Conference League. De Buffalo’s staan volgende week donderdag in de derde en voorlaatste voorronde voor de verplaatsing naar het Deense Silkeborg en speelt een week later gastheer voor de Scandinaviërs. Bij verlies zit het Europees avontuur erop. Er is geen vangnet bij uitschakeling in de Conference League.

Een nieuwe speeldatum voor Cercle-Gent zal worden bekend gemaakt op 3 september.

The post Duel tussen Cercle Brugge en AA Gent op vijfde speeldag wordt uitgesteld voor Europees avontuur van beide ploegen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste televisiemis in het Rosarium

Het Rosarium in Dadizele was recent het decor voor een televisiemis van VRT. “Een hele eer voor ons. We hadden inmiddels al enkele televisiemissen in onze basiliek, maar voor het eerst werd ook een viering in het Rosarium op televisie getoond”, aldus Marc Vantieghem. In aanloop naar een dergelijke viering zijn er heel wat voorbereidingen
The post Eerste televisiemis

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

IN KAART West-Vlaanderen waardeert open ruimte het meest: aandeel lintbebouwing ligt hier het laagst

Zo’n 22 procent van alle gebouwen in West-Vlaanderen maken deel uit van lintbebouwing of verspreide bebouwing buiten de stadskern, dat blijkt uit een analyse van buurtontwikkelaar Matexi. Dat is niet weinig, maar wel een pak minder dan alle andere Vlaamse provincies. Positief nieuws, want zowel op economisch als ecologisch vlak is het voordeliger om nieuwbouw zoveel mogelijk in de stads-

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Zes lichtgewonden bij botsing tussen twee trams in Brussel

Zes mensen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt nadat twee trams op elkaar botsten op de Tervurenlaan in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft MIVB-woordvoerster Cindy Arents gezegd. Het ongeval deed zich voor rond 7.30 uur, ter hoogte van de halte Madoux. De precieze omstandigheden van het incident worden nog onderzocht.

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actie! stelt lijst en programmapunten voor: “Van en voor Diksmuide”

Op zondag 8 september opende Actie! in Diksmuide hun campagnehuis op de hoek van de Grote Markt, waarbij ze ook de hun thema’s en hun lijst voorstelden. Actie! trekt naar de kiezer met een flink aantal punten, voorgesteld door Koen Coupillie en Kurt Vanlerberghe. Hun slogan is ‘Van en voor Diksmuide’.
The post Actie! stelt lijst en programmapunten voor:

Lees meer »