Dieven breken minstens vijf bestelwagens open: “Ze hadden het op gereedschap gemunt”

Inbrekers sloegen donderdagnacht toe in minstens vijf bestelwagens in Blankenberge. Ze hadden het gemunt op werkmateriaal en veroorzaakten heel wat schade. De politie opende een onderzoek. “Het gaat om drie effectieve diefstallen”, zegt korpschef Dimitry Van Damme.

 

Meer krantenkoppen in België

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »

Opklaringen en wolken wisselen elkaar af, later buien

Er valt zondag eerst wat lichte regen in het oosten van het land. Elders zijn er soms brede opklaringen. Daarna wordt het wisselend bewolkt en vaak droog. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen in het uiterste westen, meldt het KMI. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen reddingsvesten en met 80 opeengepakt in bootjes”: steeds meer vluchtelingen maken gevaarlijke oversteek naar VK 

Steeds meer migranten en vluchtelingen maken de oversteek via de Noordzee, maar het materiaal en de omstandigheden worden er alsmaar slechter op. Dat zegt federaal magistraat, Ann Lukowiak, die strijdt tegen mensensmokkel. Vaak zijn er nauwelijks reddingsvesten aan boord en worden te veel mensen in de boten geduwd. "In de beginjaren zaten 4 tot 10 mensen op de bootjes, nu

Lees meer »

Twee doden en gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker twee mensen om het leven gebracht en vier mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow County

Lees meer »