Dieven aan de haal met spaarpot van sporthal in Gits: “Medewerkers zijn hun geld kwijt”

Sporthal Ogierlande uit Gits kreeg begin deze week inbrekers over de vloer. Die gingen aan de haal met fooien van medewerkers en de kas van een minivoetbalploeg.

Uitbater Emmanuel Vanderbeke was net op terugweg van een welverdiende vakantie. “Ik werd door een medewerker gecontacteerd met het spijtige nieuws”, vertelt hij. “Dieven hebben een deur geforceerd en plunderden de pot met fooien en de kas van een van onze minivoetbalploegen. Het kleingeld dat ik op een aparte plek bewaar, is ook verdwenen.”

Het team van Sporthal Ogierlande vermoedt dat de dader of daders maandag hebben toegeslagen. “Wie doet nu zoiets?”, vraagt Emmanuel zich af. “Het is vooral heel jammer voor mijn medewerkers. In hun potje met fooien zat zo’n 400 euro. Ze werken daar hard voor en we betalen er jaarlijks een leuke teambuilding mee. Die gasten zijn nu hun geld kwijt.”

Dader met kennis

“Ikzelf, de medewerkers en enkele sympathisanten willen bijleggen om die pot opnieuw te vullen, maar dat is uiteraard de bedoeling niet als je fooien spaart. Het is zeer spijtig.”

De politie en de gemeente werden alvast op de hoogte gebracht. “Er hangt een camera, die beelden worden nu onderzocht. Maar het zou niet slecht zijn mochten er extra camera’s geplaatst worden.”

“Ook een nooddeur achteraan in de grote zaal werd geforceerd. We vermoeden dat de dader de sporthal kent, maar we willen uiteraard niemand vals beschuldigen.”

The post Dieven aan de haal met spaarpot van sporthal in Gits: “Medewerkers zijn hun geld kwijt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »

Oscar Verdruyne en Raymonde Bruyneel zijn 65 jaar getrouwd

Op 8 augustus 1959 gaven Oscar Verdruyne en Raymonde Bruyneel elkaar het jawoord in hun thuisstad Oostende. Ze vieren daarmee hun briljanten huwelijksverjaardag. De zomer van 1959 zit voor het briljanten huwelijkspaar nog steeds in hun geheugen gegrift. Hun huwelijk was dan ook een van de meest leuke gebeurtenissen in hun leven, naast de geboorte
The post Oscar Verdruyne

Lees meer »

Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK

Jayden Vansieleghem kroonde zich onlangs in Willebroek tot nationaal kampioen zwemmen in open water over een afstand van 5.000 meter. En dit in vrije slag bij de -14-15-jarigen.
The post Jayden Vansieleghem (13) pakt goud op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

De Zonnewijzer trekt op fietsvakantie

Naar goede gewoonte organiseerde lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer een meerdaagse fietsvakantie. Geert Loncke, intussen centrumleider op rust, zet zich nog altijd vrijwillig in om deze toffe vakantie mogelijk te maken. Zo’n dertig fietsers wipten afgelopen maandag op het zadel naar het Oost-Vlaamse Terneuzen, van waaruit ze tot en met vrijdag tripjes zullen maken. “De fietsvakantie
The post De Zonnewijzer

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden door zware dubbele raketaanval op Poltava – Nieuwe reeks raketten en drones afgevuurd op Kiev en Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne

Lees meer »

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »