Dagmara Okraska is finaliste Miss Grace Benelux

Waregem De Waregemse Dagmara Okraska is finaliste nummer 8 van de Miss Grace Benelux verkiezing 2024, die plaatsvindt op zaterdag 7 september in Diest.

“Ik zet me al een tijdje in voor diverse goede doelen”, steekt de 21-jarige Dagmara Okraska van wal. “Zo steun ik bijvoorbeeld de organisatie ‘Vrienden voor Blinden’ in Koksijde door dopjes in te zamelen. Dit initiatief ligt me nauw aan het hart omdat het blinde en slechtziende mensen helpt bij het verkrijgen van hulphonden en andere hulpmiddelen. Op donderdag 8 augustus gaan ik en nog enkele andere finalisten in Tongeren dopjes sorteren voor de Belgische Commissie voor Geleidehonden. Daarnaast is er ook nog een wandeltocht, gevolgd door een bingoavond.”

Droom

“Ik volg deze verkiezing al een drietal jaar”, gaat de studente architectuur verder. “Ik kende altijd wel iemand die deelnam. Nu zette ik ook zelf de stap, en ik ben bij dat ik niet heb afgezegd. (lacht) Het was altijd al een beetje een droom om in dit wereldje te stappen. Ik ben ook een persoon die altijd eerst aan anderen denkt, en daarna pas aan mezelf. Op dat vlak is deze verkiezing dan ook op mijn lijf geschreven. We worden goed begeleid met onder andere catwalktrainingen, en we worden bijgestaan om dit evenement zelfzekerder en met zelfvertrouwen tegemoet te gaan. Maar liefst 65 procent van de punten wordt gegeven op het traject dat we aflegden. De rest bepaalt de jury.”

“Ik steun ook het CKG in Brugge, een gekozen doel door de vorige Miss Grace Benelux. Dit is een opvangcentrum voor kinderen dat onder andere speelgoed inzamelt en kerstcadeautjes koopt. Je kan deze goede doelen uiteraard ook sponsoren door een bedrag te storten op het rekeningnummer BE04743100212431.

People’s choice award

Je kan Dagmara steunen door haar campagnefoto op Instagram (dagmara.okraska) te liken, erop te reageren en te delen. “Zo help je mij om de People’s Choice Award te winnen, wat mij direct naar de top 8 zou brengen. De reacties zijn alvast heel positief in mijn wijde omgeving. De verkiezing is rechtstreeks te volgen op YouTube”, sluit Dagmara af. (ELD)

The post Dagmara Okraska is finaliste Miss Grace Benelux is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »

Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64)

Onder grote belangstelling vond zaterdag in de kerk Saint-Chrysole in Komen de uitvaart van Pascal Plets (64) plaats. Hij is onverwacht overleden na een boswandeling in Ploegsteert. De gewezen leerkracht was sinds jaar en dag de werptrainer van atletiekclub Flac kern Ieper.
The post Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64) appeared first on

Lees meer »

KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een promotie: “Onze jongeren hebben honger om weer in derde provinciale te spelen”

Voetbalclub KFC Aarsele bestaat 80 jaar en dit zal gevierd worden. Zo is er op 14 en 15 september al de jaarlijkse barbecue, maar er komt nog meer aan. Voorzitter Phillipe Vindevogel, die ondertussen al twee jaar aan het roer staat, wil ook sportief één en ander zien bewegen.
The post KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een

Lees meer »

Kinderopvang Babs houdt eigen versie van Olympische Spelen

Parijs stond deze zomer volledig in het teken van de sport. Nadat er tal van fantastische prestaties werden geleverd op de Olympische Spelen toonden ook de deelnemers aan de Paralympische Spelen wat ze in hun mars hebben. Maar ook in Sint-Eloois-Winkel was Parijs nooit ver weg. Kinderopvang Babs organiseerde namelijk een eigen versie van de
The post Kinderopvang Babs

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Dochter (45) Dominique Pélicot doet vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »