Cecile en Gilbert blazen 50 huwelijkskaarsjes uit

Gilbert Debaene (77) en Cecile Baes (72) vierden onlangs hun gouden huwelijk. Ze trouwden op 11 juli 1974 voor de wet en op 12 juli 1974 in de kerk van Stavele.

Gilbert is afkomstig uit Zillebeke en groeide op in een gezin met zes kinderen, Cecile was de vierde van acht kinderen en zag het levenslicht op de voute van café ‘t Hof van Commerce in Stavele. Haar ouders hielden het café met feestzaal en bijhorende commercezaak open. Gilbert leerde Cecile kennen toen hij langsging in het café bij Cecile thuis.

Kinderopvang in eigen woning

Ze trouwden en stichtten een gezin. Johan (48) woont in Stavele, Mia (46) in Lichtervelde en Filip (43) in Alveringem. Die zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen: Febe, Jarne, Benjamin, Aurianne en Ephrayim. Gilbert werkte tot aan zijn pensioen bij Picanol en Cecile had bijna 40 jaar lang een kinderopvang in hun huis langs de Woestentraat, waar ze nog steeds wonen. Gilbert was meer dan 35 jaar de penningmeester van de Gezinsbond. Nu is hij nog bestuurslid bij de schuttersgilde van Stavele. Cecile is lid van Femma. Samen gaan ze graag petanquen, gezelschapsspelletjes spelen, werken in de tuin en genieten van het boogschieten.

Bezoekje

Schepen Gerda Goubeir, schepen Bram Coppein en schepen Marnick Lauwers brachten het koppel thuis een bezoekje en gingen graag op de foto samen met de drie kinderen. (RVL)

The post Cecile en Gilbert blazen 50 huwelijkskaarsjes uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken”

De kermis in Kortemark draaide sinds 24 augustus op volle toeren, dankzij de goed draaiende kermismolen van het feestcomité. Voorzitter Kris Decleir hangt na 20 jaar zijn voorzitterssjerp aan de haak en komt in 2025 als gewone kermisganger naar End Summer.
The post Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge

Woensdagmiddag rond 13 uur gebeurde op de E40 in Brugge een ongeval. Een personenwagen, die net voorbij de verkeerswisselaar in Brugge in de richting van Brussel reed, ging na een uitwijkmanoeuvre aan het slippen en belandde op zijn dak tegen de vangrail.
The post Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.
The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie haar momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »

Nederlandse boot lost zeebaars in jachthaven Blankenberge: “Strafbaar en risico op hoge boete”

Enkele Nederlandse vissers probeerden dinsdag honderden kilo’s aan zeebaars illegaal aan land te brengen in de jachthaven van Blankenberge. Zo probeerden ze de visveiling te omzeilen. Een voorbijganger verwittigde de scheepvaartpolitie, die de mannen in kwestie doorverwees naar de haven van Zeebrugge. Daar werd hun vangst in beslag genomen. Dienst Visserij volgt de zaak verder op. Indien het om beroepsvissers

Lees meer »