Campo Solar verwacht dit weekend minstens 20.000 festivalgangers: “Weersvoorspellingen zien er beter uit dan vorig jaar”

Het festival Campo Solar in Damme verwacht dit weekend minstens 20.000 bezoekers. Dat zegt organisator Karel Standaert vrijdag bij de start van de eerste festivaldag. De organisatie strikte voor deze editie namen als Equal Idiots, Coely, Glints en Used.

De maïs- en zonnebloemvelden in Damme vormen dit weekend het decor voor het festival Campo Solar. Wat jaren geleden startte als een kleinschalig evenement groeide intussen uit tot een volwaardig festival met 20.000 bezoekers. Vrijdag gingen de deuren na de middag open. “De opbouw verliep vlot, los van een wolkbreuk in de nacht van woensdag op donderdag. Maar alles is op tijd klaar geraakt”, zegt Standaert.

Mooi weer

Vorig jaar veroorzaakte het regenweer problemen op het terrein. Enkele auto’s kwamen toen vast te zitten in de modder op de parking. “We hebben dit jaar voor de zekerheid extra panelen gelegd en op het terrein liggen er opnieuw houtschilfers om de voeten droog te houden. Al zien de weersvoorspellingen er voor dit weekend vrij goed uit.”

Intussen zijn de weekendtickets uitverkocht. Dagtickets zijn wel nog beschikbaar. “We merken dat de festivalgangers het weer wat afwachten, maar verwachten zaterdag nog een uitverkochte festivaldag”, zegt Standaert.

Compacter

Dit jaar koos de organisatie voor een meer compacte opstelling op het terrein. “Dat moet bijdragen tot een betere beleving”, zegt Standaert. Er zijn ook extra eetstandjes voorzien op het terrein en de camping Campo Lunar kreeg een upgrade met een zwembadje en een plaats voor yogasessies.

Vrijdag staan nog optredens van onder meer Equal Idiots, Used en Flavour Drop & MC Rim op het programma. Zaterdag is het de beurt aan Mooneye, Coely en Ila. Zondag passeren Johannes is zijn naam, Glints en Bart Peeters de revue.

The post Campo Solar verwacht dit weekend minstens 20.000 festivalgangers: “Weersvoorspellingen zien er beter uit dan vorig jaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.
The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld

De Omloop van Vlaanderen is traditioneel de eerste rally na de zomervakantie voor de piloten van het Belgisch kampioenschap. Nu de Roeselaarse rally opnieuw deel uitmaakt van de Divisie 1 tekenen alle kampioenschapsrijders present dit weekend.
The post Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld appeared first on

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »