Campo Solar in Damme van start onder stralend zonnetje én met 100.000 zonnebloemen in bloei: “Weekendtickets? Daarvoor ben je al te laat”

Een fikse wolkbreuk boven het festivalterrein zorgde woensdagnacht nog even voor de nodige stress, maar de site van Campo Solar is nét op tijd volledig klaar voor een zuiders festivalweekend. De ticketverkoop loopt vlot en de organisatie mikt op zo’n 21.000 bezoekers. Wij gingen al even langs om het terrein te inspecteren. 

Meer krantenkoppen in België

Audélia uit ‘Kotmadam Sarafian’ deelde meteen haar grootste geheim met medestudenten: “Iedereen reageerde gelukkig positief”

In ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian (56) zich tien maanden lang over zeven studenten in Gent. Eén van hen is trans vrouw Audélia (23). “Omdat we nog zo lang samen onder één dak gingen leven, vond ik het beter om geen geheim te maken van mijn transitie”, vertelt de jonge studente moedig. In dit gesprek met HLN vertelt ze hoe

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groep 82 verwent de bejaarden met seniorenfeest

De leden van Groep 82 hebben alle Ardooise en Koolskampse bejaarden uitgenodigd voor een seniorenfeest. Met ruim 300 gingen ze op de uitnodiging in. Groep 82 had Didier Feys op de affiche gezet en hij kroop nog eens in de kleren van zanger Hein Didioffsky. Iedereen werd verwend met koffie en gebak. Er waren bloemen
The post Groep 82

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst

Het voorbije weekend maakte coalitiepartij WIT de namen en volgorde bekend van de kandidaten die op zondag 13 oktober zullen meedingen naar de stem van de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker van WIT wordt fractievoorzitter Dieter Debacker, de drie huidige schepenen duwen de lijst.
The post WIT stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor: elf nieuwe namen op de lijst appeared first

Lees meer »

Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert

Op zondag 1 september vierden Etien Titeca (85) en Jenny Brouckaert (80) hun diamanten bruiloft. Samen met hun familie kwamen ze vieren in PUUR in Klerken.
The post Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar feestvieren”

Dit schooljaar is het precies 150 jaar geleden dat de zusters Maricolen in Maldegem zijn neergestreken en er een school oprichtten. Een bijzondere verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Een heel schooljaar lang staan er feestelijke activiteiten op het programma, waarbij zowel leerkrachten als leerlingen nauw betrokken worden.
The post Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-CEO Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na eerbetoon aan schepen Benoot

De gemeenteraad startte maandag met een pakkend eerbetoon van voorzitter Ann-Sophie Himpe voor schepen Patrick Benoot, die op 13 juli overleed. Na een ingetogen minuut stilte mocht zijn opvolgster Astrid Depuydt (Open Ieper) de eed afleggen. Met haar 27 jaar volgt ze Sam Vancayseele (Groen) op als jongste gemeenteraadslid.
The post Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat na overtuigende zege in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. De grootste Belgische medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen ook al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Kan hij

Lees meer »

Kevin en Jonathan Borlée zwaaien op Memorial af als atleet: “Als één van ons niet presteerde, was er altijd een ander om de familie te laten schitteren”

En toen was er nog één. Vijf jaar na hun oudere zus Olivia (38) zwaaien Kevin en Jonathan Borlée (36) over een week op de Memorial Van Damme ook officieel af als atleet. En zo blijft Dylan Borlée (31) als enige over om de familienaam op de piste hoog te houden. “Dat ik deel kon uitmaken van de Belgische atletiek

Lees meer »