Burgemeester beschuldigt Nicole de Moor van woordbreuk nu asielcentrum nog altijd open is: “Brief van staatssecretaris heeft bepaalde juridische consequenties”

Ondanks politieke beloften is het asielcentrum in Koksijde nog altijd niet gesloten. De zoektocht naar alternatieven verloopt moeizaam. Staatssecretaris Nicole de Moor weigert commentaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel Brouwerij De Brabandere verrast zaakvoerder met ludieke actie: “Hier werken is een passie”

Brouwerij De Brabandere viert op 5 september haar 130-jarig bestaan, dus een cadeautje voor de familie De Brabandere was volgens het personeel wel op zijn plaats. Als alternatief voor het traditionele kaartje of een bos bloemen, kozen ze echter voor bedankingsaffiches in bushokjes, op ronde punten en andere drukbezette plaatsen waar zaakvoerder Albert De Brabandere langskomt.
The post Personeel

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft meer details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop

‘Back to the sixties’ is het thema van de 60ste Tinekesfeesten. Heule mag jubelen, want 59 Tinekes zijn al de revue gepasseerd en rond de verkiezingen is Heule vier dagen in feestmodus. De Tinekesloop is terug dankzij de inzet van de Tinekeswerkgroep.
The post 60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

‘Most wanted’-verdachte gaat vrijuit voor moordpoging omdat bewijsmateriaal ‘vochtig’ is: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor een poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een rechtsstaat

Lees meer »

Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde op zitten: “Vier generaties groot gebracht met onze melk”

Peter Scharlaken (63) baat samen met zijn steun en toeverlaat Bernadette Sanders (60) het landbouwbedrijf Nieuwenhove uit langs de Gistelsesteenweg. 30 jaar lang hadden ze ook een vaste melkronde, maar daar kwam vorige week zaterdag een einde aan. “Tijd om het wat rustiger aan te doen”, klinkt het.
The post Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde

Lees meer »

Ook deze Vlamingen koken op z’n Van Looy’s: “Erik warmt zijn Zwan-worstjes nog op, ik eet ze koud”

Dat Slimste Mens-presentator Erik Van Looy (62) geen keukenprins is, werd deze week bewezen in ‘Komen Eten’. Bloednerveus werd hij bij de gedachte dat er eieren moesten gekookt worden, hij was dan ook blij als een kind dat hij zijn gasten warme tv-worstjes in eigen nat kon voorschotelen. Maar Erik is lang niet de enige keukenklungel. Steven (41), Kenneth (80)

Lees meer »