Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken”

Eerste schepen Bert Schelfhout is een van de acht kandidaten om voorzitter te worden van de nationale Open VLD. Hij hekelt vooral het teveel aan regels in ons land maar is realistisch over zijn slaagkansen.

“Ons land kreunt onder de regels. Iedereen die initiatief neemt – de vrijwilliger, verenigingen, ondernemers – is dupe van die regeldrift”, stelt Bert Schelfhout, die in Deerlijk lijsttrekker is van Team Deerlijk bij de gemeenteraadsverkiezingen en zo de uitdager is van burgemeester Claude Croes. “Dat moet aangepakt worden. Ook wie werkt, betaalt te veel belastingen. Onvoorstelbaar dat we dan nog een tekort op de begroting noteren. Ik ben daar kwaad over. Nu de rente stijgt, zijn de rentelasten op al die schulden een aanslag op onze welvaart.”

Schuld

“Het is een collectieve verantwoordelijkheid van alle nationale partijen die de voorbije 15 jaar in de regering zaten, helaas ook van Open VLD. In Deerlijk hebben we de voorbije vijf jaar onze schuld gehalveerd en zitten we bij de laagste van West-Vlaanderen. Diezelfde ambitie zouden alle lokale en nationale besturen moeten hebben.”

Bert Schelfhout was vorig jaar kandidaat tijdens een atypische verkiezing. Enkel de 650 leden die op het congres aanwezig waren, konden toen stemmen. “De partij telt echter 42.000 leden”, gaat Schelfhout verder. “De partijtop heeft toen zijn favoriet aangesteld en dat is faliekant afgelopen. Wat ik veranderen? Ik doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken. Neem nu de successierechten. Mensen betalen al hoge belastingen op hun inkomen. Wat ze sparen en eventueel willen doorgeven aan familie of vrienden, wordt dan gigantisch belast.”

Ongelijke strijd

Bert Schelfhout is realistisch over zijn kansen: “De tegenstand is groot. Het is een ongelijke strijd in middelen en tijd. Ik wil in eerste instantie bijdragen tot vernieuwing. Heel wat kandidaten hebben ideeën overgenomen uit een manifest Nieuw Liberaal Contract dat ik geschreven heb. Op 18 augustus weet ik of ik de tweede ronde haal. Door nationaal kandidaat te zijn, kan ik mijn invloed verhogen in de partij. Die invloed helpt ons in Deerlijk. Dat lukte onder meer bij het kruispunt Belgiek. Het dossier sleepte al 15 jaar aan. Door mijn goede contacten met minister Lydia Peeters heeft ze dat gebudgetteerd en konden de werken starten.” (DRD)

The post Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor

Team Dynamisch Lo-Reninge maakte zopas de kandidatenlijst bekend waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken op 13 oktober. Burgemeester Lode Morlion neemt afscheid van de politiek en draagt de fakkel over aan Lieve Castryck, die de lijst zal trekken.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw van agent beleeft traumatische nacht nadat ze bedrog opbiechtte: “Hij sloot me op, sloeg en plaste over me”

Een politieagent (53)moet vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn 13 jaar jongere vrouw heeft geslagen, opgesloten en onmenselijk behandeld. Dat gebeurde nadat zij had opgebiecht dat ze hem al een tijdje bedroog. De agent plaste meerdere keren in een glazen fles en goot die daarna uit over zijn vrouw. “Dat was geen urine, maar een soort Ricard”, argumenteerde

Lees meer »

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »