Belgische en Nederlandse marines bestellen voor 60 miljoen euro onderwaterdrones

De Belgische en Nederlandse marine hebben voor bijna 60 miljoen euro aan onderwaterdrones besteld bij de Franse groep Exail Technologies. Dat heeft L’Echo vrijdag bekendgemaakt. De drones, die in Oostende worden gemaakt, worden ingezet om mijnen te ontmantelen. 

Meer krantenkoppen in België

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B) willen voor eigen sterkte gaan: “Onze ploeg is duidelijk versterkt”

De Doskovieten van Kanegem moesten de voorbije transferperiode stevig op de markt gezien certitudes als Matthieu Verbrugghe en Jens Langeraet beslisten om te stoppen met voetballen. Men slaagde in de opzet, want de aanwinsten hebben zich in de voorbereiding duidelijk getoond. En ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Westkapelle (3-1 winst).
The post Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B)

Lees meer »

Lijsttrekker verkiezingen in Lokeren slachtoffer van ‘spoofing’: “Russische cybercriminelen willen valse informatie verspreiden”

In Lokeren is een politicus het slachtoffer geworden van ‘spoofing’. Cybercriminelen versturen daarbij e-mails onder de naam van het slachtoffer. De techniek wordt gebruikt door oplichters én om desinformatie te verspreiden. Het slachtoffer zegt dat Russische criminelen achter de feiten zitten. "Extra onderzoek is nodig, we zien het inderdaad opduiken bij verkiezingen, om mensen woorden in de mond te leggen",

Lees meer »

Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

De kinderen in het kleuter- en lager onderwijs vatten het nieuwe schooljaar in de Zevekootse Driespan aan. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, dankzij een mooie caravan op de speelplaats van de basisschool. De caravan werd ingehuldigd volgens het motto ‘in mijn caravan, ben ik superman’, jawel, naar een liedje van Will Tura.
The post Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille en team relay in rook opgaan na stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd en kan niet tijdig hersteld worden voor de team

Lees meer »

Paniek bij seksuologe Lotte Vanwezemael in ‘De verraders’: “Mijn job heeft me niet geholpen in dit avontuur”

Seksuloge Lotte Vanwezemael (31) waagt zich dit seizoen aan ‘De verraders’ bij VTM. En jawel, presentator Staf Coppens koos naast William Boeva en Jonatan Medart haar uit om de moeilijkste taak op zich te nemen en alle anderen te bedotten. “Dat psychologen mensen meteen kunnen lezen is een fabeltje. Mijn job heeft me dus niet echt geholpen in dit avontuur”,

Lees meer »

Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster

De bewoners van ’t Schuttershof kwamen voor de 13de keer bijeen in een tent, die stond opgesteld in de straat. Wegens het slechte weer kon men de tuin van Jacques en Hilde Gits niet gebruiken.
The post Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »