Belgian Waffles, met Helena Ponette, gaan met nieuw Belgisch record naar finale

De Belgische estafetteploeg in de mixed relay heeft zich vrijdag gekwalificeerd voor de finale van de 4×400 meter op de Olympische Spelen in Parijs. Het Belgische viertal (Jonathan Sacoor, Helena Ponette, Kevin Borlée en Naomi Van Den Broeck) eindigde in de eerste van twee reeksen als derde, in een nieuwe Belgische recordtijd van 3:10.74. De eerste drie landen van elke reeks en de twee snelste verliezende tijden plaatsten zich voor de finale.

Startloper Sacoor ging uitstekend van start en wisselde het stokje als tweede aan Helena Ponette. Die kon als derde meegeven met Kevin Borlée. Borlée lanceerde Naomi Van Den Broeck vervolgens als tweede. Die moest in een spannend slot nog een plekje prijsgeven. De Belgian Waffles finishten uiteindelijk als derde in een nieuwe nationale recordtijd (3:10.74). De Verenigde Staten wonnen de reeks in een nieuw wereldrecord van 3:07.41. De tweede plaats ging naar Frankrijk, ook in een nationaal record van 3:10.60.

De finale van de mixed relay staat zaterdagavond (om 20u55) op het programma. Tussen de reeksen en de finale mag elk land een wijziging aan zijn ploeg doorvoeren. Die jokerpositie is voor Alexander Doom, die de plaats inneemt van Kevin Borlée in de finale. De Europese kampioen op de 400 meter sukkelt sinds het EK in Rome een beetje met de adductoren en de pijn is nog niet helemaal verdwenen. Hij mikt in Parijs vooral op de estafettes (mixed relay en Belgian Tornados), maar is ook op de individuele 400 meter een medaillekandidaat.

The post Belgian Waffles, met Helena Ponette, gaan met nieuw Belgisch record naar finale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Werkstraffen tot 300 uur en celstraffen met uitstel voor 18 Genk-supporters na derby van twee jaar geleden tegen STVV

14 KRC Genk-supporters die de politie in maart 2022 aanvielen en bekogelden met een molotovcocktail en cobravuurwerk na de derby tussen Genk en Sint-Truiden, hebben van de rechtbank in Tongeren werkstraffen tot 300 uur gekregen. 4 andere supporters kregen een gevangenisstraf van 10, 15 en 18 maanden met uitstel. Een andere supporter moet ook een schadevergoeding betalen aan een politie-inspecteur

Lees meer »