“Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies

In de thuisstad van Emma Meesseman en Elise Ramette leven ze op hoop na het tweede olympisch verlies van de Belgian Cats donderdagavond. “Dit keer speelden ze wel een beirematch”, klonk het voor de schermen van het sportcentrum.

“Allé Rammette’je!” In hun thuisstad Ieper werden Elise Ramette en Emma Meesseman luid aangemoedigd voor de schermen in de kantine van het Iepers sportcentrum. “Ik mag Ramette’je zeggen”, lacht Marc Durieu (62), cafébaas van De Torrepoort. “Ik ken Elise zeer goed en krijg kippenvel wanneer ik haar zie spelen op haar eerste Olympische Spelen. Ik heb speciaal mijn café gesloten om hier te supporteren met andere inwoners van de Kattenstad. De klanten die nog in mijn café zaten, zijn meegekomen.”

Zoals Nancy Verhelle (52). “Het zit erin om te winnen”, analyseert ze. “De Belgen spelen goed, maar er wordt meer tegen hen gefloten dan voor fouten van die Amerikoanders.”

Af en toe vloekten de supporters bij bepaalde scheidsrechterlijke beslissingen. Achteraf kunnen de meeste zich wel vinden in een ‘logisch’ verlies tegen de onoverwinnelijke Amerikanen. “Maar onze Cats hebben dit keer wel een beirematch gespeeld”, klinkt het aan de kantinetoog.

Philip Mestdagh

Met een historische stunt tegen de States hadden de Belgian Cats de olympische droom levendig gehouden na het onverwachte verlies tegen Duitsland. “Toen waren de Cats onherkenbaar”, stelde ex-bondscoach Philip Mestdagh kort voor de match tegen de Amerikanen. Hij blijft de nationale ploeg van dichtbij volgen. “Ik ben nu even in Ieper om te genieten van rust en de familie voor ik weer naar Polen trek voor een nieuw basketseizoen. “Er heerste ongeloof na die eerste match tegen Duitsland. We hadden nochtans lessen gekregen in Tokio. Ik sprak er onlangs over met Emma: we moesten klaar zijn vanaf de eerste seconde. Als je één slag mist op een olympisch tornooi kan het over zijn. Gelukkig is het basket en geen judo.”

Ook dochter Kim is thuis. “Ik volg de matchen van de Belgian Cats in de zetel met zoontje Ellis op de schoot. Hij is bijna 6 maanden. Mama zijn is leuk. Het is vermoeiend, maar geeft veel voldoening. We zijn nu in Ieper tot we terugkeren naar Italië voor het nieuwe basketseizoen van mijn partner. Voor mij wordt het een seizoen waarin ik niet zwanger ben, maar ook niet basket. Iets nieuws. Ik zal moeten zoeken om mijn eigen ding te vinden, maar ik zie het wel zitten. ”

Schade beperken

Kim nam afscheid van de Belgian Cats na de olympische campagne in Tokio. Voor de match tegen de VS wou Kim “meer snelheid en vuur” zien bij haar voormalige teamgenoten. “Je moet beginnen om te winnen en anders de schade beperken.”

Na het tweede verlies hebben de Cats een klein mirakel nodig om door te stoten in deze gevreesde ‘groep des doods’. “Ach, tegen topland Amerika zou het altijd moeilijk geweest zijn”, relativeert Marc. “De derde plaats is nu het hoogst haalbare.”

Hoop

Op de slotspeeldag van zondag wachten de Japanners, die de Cats van een medaille hielden in Tokio. “Als vurige fans blijven we erin geloven”, houdt Marc de hoop levendig. “Als je niet blijft geloven, ben je geen echte supporter. Wij supporteren zondag weer in onze Kattenstad, een echte basketstad.” (TP)

The post “Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present.

Lees meer »

Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval”

Uitgerekend op het drukste moment van de eerste schooldag reed een vuilniskar zich maandagochtend vast in een straat met poorten tot drie scholen in centrum Ieper. Door de aanrijding scheurde de mazouttank open, zo’n 200 liter brandstof stroomde er het riool in.
The post Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval” appeared first on

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

Tot nu toe onbekende dinosaurussoort ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology. De vondst geeft specialisten belangrijke inzichten over dinosaurussen, die 66 miljoen jaar geleden

Lees meer »