? HLN 1924: “Wraak van een man wegens echtbreuk.”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Twee Lijken op een Stroom’ uit Het Laatste Nieuws van 24 juli 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier. 

Meer krantenkoppen in België

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dood van Cloé (28) in Thailand komt hard aan in Holsbeek: “Ik hoorde haar enkele weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Ik hoorde haar een paar weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”, klinkt het bij een vriendin.

Lees meer »

Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag

Na een onderbreking van zeven jaar keert Open Walletje terug naar Knokke-Heist. Op zondag 22 september opent een veertigtal ondernemingen van bedrijvenpark ‘t Walletje in Westkapelle hun deuren voor een nieuwe editie vol activiteiten, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.
The post Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen terwijl zij hun slag sloegen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »