Wegpiraat probeert politie te slim af te zijn door sleutel in onderbroek te verstoppen: Audi RS3 getakeld

De Antwerpse politie zette zondagavond de achtervolging in op een wegpiraat op die een gevaar vormde voor andere weggebruikers. Toen de politie hem aansprak, ontkende hij dat hij met de auto had gereden. Bij een grondige fouille vonden de agenten de autosleutel in zijn onderbroek.

 

Meer krantenkoppen in België

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

“In Saint-Tropez is ze al jaren niet meer buiten gezien”: Brigitte Bardot, hét Franse sekssymbool, wordt 90

Een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere vrouw. Dat is de tentoonstelling met nooit eerder geziene foto’s van Brigitte Bardot die een Oost-Vlaamse kunsthandelaar in Saint-Tropez organiseert. De Française viert deze maand haar 90ste verjaardag. Maar hoe slijt hét icoon van de Franse filmwereld vandaag haar dagen? ‘Primo’ zocht het uit: “Ze voelt zich het veiligst tussen haar honden, katten en

Lees meer »

Brugge creëert groene belevingszone aan de Boninvest

In 2021 kocht Stad Brugge een administratief gebouw en garagestelplaats langs de Boninvest aan. “Met deze strategische aankoop creëren we een historische kans om onze Brugse Vesten te herstellen en de groene wandeling en fietsroute rondom te stad te vervolmaken”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Tijdens de winterperiode vatten we aan met

Lees meer »

Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.
The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Opnieuw méér dan honderd woordenaars tijdens nieuwe editie ‘ZuiderZinnen’ : “Mét Leen Dendievel én Wim Willaert…”

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden en dat is ook in Antwerpen niet anders. Al voor de vijftiende keer, pakken ze op zondag 22 september in de Koekenstad uit met ZuiderZinnen. Het festival van het woord, zoals de organisatie het zelf graag noemt, valt niet toevallig samen met de autovrije zondag en vindt steevast plaats op verschillende

Lees meer »

Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan de hand

In Oedelem, Sijsele en omgeving was woensdagavond omstreeks 20.30 uur een luide knal te horen. Het geluid was tot kilometers verder te horen. Ook de hulpdiensten werden gealarmeerd, maar uiteindelijk bleek er van een ongeval of echte explosie geen sprake.
The post Luide knal schrikt ruime omgeving van Oedelem op, hulpdiensten komen ter plaatse maar er blijkt niks aan

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »