Vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld: “Alles centraliseren op één locatie”

“Het was steevast een fantastisch weekend. Hét topweekend voor Knokke-Heist. En toch is het financieel niet gelukt. Het is dus logisch dat we het anders gaan aanpakken. Als je hetzelfde doet, krijg je hetzelfde resultaat en dat kan de bedoeling niet zijn.” Marc Coucke heeft de vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld. En daarbij staan enkele veranderingen en zaken centralen. Al kijken ze vooral verder dan dit jaar.

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist gaat dit jaar wel degelijk door. En het is meteen een jubileumeditie, want voor de 15de keer vormt de kustgemeente in oktober het decor voor vier dagen lang genieten van blitse wagens en de mooiste oldtimers. En dat zal voor het eerst met Marc Coucke aan het roer zijn. In het verleden steevast een bezoeker van hét auto-evenement van het jaar, sinds enkele maanden zet hij mee de lijnen uit. Samen met ceo Koen Van Hout heeft hij grote ambities.

Nieuwe accenten

De Zoute Grand Prix zal er dit jaar ietwat anders uitzien dan de voorgaande jaren. Uit noodzaak, want de financiële put die moest gedicht worden bij de overname om een faillissement te vermijden was groot. “Hoe het destijds zover is kunnen komen onder de vorige eigenaars? Een gat dat werd geslagen door corona en de jaren nadien werd er meer uitgegeven dan er binnen kwam. Het zijn de wetten van de economie dat je dan problemen krijgt”, schetste Marc Coucke het verhaal. “Er waren problemen, dat mogen de mensen echt niet onderschatten. Daarom zijn we voor veel zaken van een wit blad begonnen. Want als je gewoon hetzelfde doet, krijg je hetzelfde resultaat. En dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Al wil ik zeker niet zeggen dat het slecht was vroeger. Het was in het verleden steevast een fantastisch weekend. Hét topweekend voor Knokke-Heist. En toch is het financieel niet gelukt. Het is dus wel logisch dat we het anders gaan aanpakken. We nemen een nieuwe start met eigen accenten.”

Eén locatie

“We starten met een mooie basis waar de familie Bourgoo (de vorige eigenaars, red.) hard aan gewerkt heeft”, vult Koen Van Hout, ceo van de Zoute Grand Prix, aan. “Het is het meest prestigieuze auto-evenement van België en dat willen we verder uitbouwen. Oók internationaal. In het algemeen willen we het belevingsniveau naar boven krikken. Dat is meteen een van de belangrijkste ingrepen. Waar je tot vorig jaar op verschillende locaties terecht kon en diverse tickets moest kopen, gaan we nu alles centraliseren op één locatie hier vlak achter het Albertplein. Wie een ticket koopt, krijgt alles in één keer te zien”, zegt Van Hout. “Al vinden we het evengoed belangrijk om het breder publiek bij de Zoute Grand Prix te betrekken. Zo zullen de mensen nog steeds de wagens zien passeren die deelnamen aan de rally. En op de zeedijk komt er een ‘car boulevard’ van een paar honderd meter.”

Kern behouden

“We willen echt de kern van de Zoute Grand Prix behouden”, geeft Marc Coucke nog mee. “En wie een ticket koopt, willen we letterlijk iets meer ruimte geven. Gaan we in de komende jaren nog meer onze eigen accenten leggen? Ja. Was dat op die korte termijn dit jaar al mogelijk? Neen. Maar uiteraard kijken we nu al naar de verdere toekomst. Belangrijk is dat het minstens even leuk blijft en dat mensen het plezant vinden om te komen.” (MM)

The post Vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld: “Alles centraliseren op één locatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”
The post Vrouw (62)

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

Bijzonder nieuw personeelslid op eerste schooldag in Linter

In basisschool de Regenboog in Drieslinter-Neerlinter heeft zich op de eerste schooldag een bijzondere medewerker aangemeld. Geen leerkracht maar wel een jonge hond. Die blijft een heel jaar op school om het kinderen aangenamer te maken. "Pablo is een echte aanwinst voor onze school," zegt een enthousiaste directeur.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

“Over twee weken word ik oma, op mijn 35ste. Hoe bijzonder is dat?” Vijf Roma vertellen over hun onbekende, vaak gecontesteerde manier van leven

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg

Niet minder dan twintig leerkrachten van de scholengemeenschap Guldenberg vertrokken vorig schooljaar op pensioen. Ze kregen een passend afscheid van hun collega’s van Bamo, De Gulleboom, SPWe basis, VBS Wijnbergschool en De Posthoornschool.
The post Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Al zeker vier doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij vielen zeker vier doden, zo is bekendgemaakt. Er is sprake van zeker 70 gewonden. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden

Lees meer »