Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan moet zijn volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog prijsgeven, maar lichtte hier en daar al wel een tipje van de sluier. Dat er veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester staan, bijvoorbeeld.

“Tegenstanders beweren graag dat Lijst Burgemeester ver afstaat van de zelfstandigen, van de ondernemers. Niets is minder waar”, zegt Vandaele, die zelf uit een familie van zelfstandigen komt. “De voorbije zes jaar deden we trouwens heel wat inspanningen voor ondernemers. Maar van een paar grote dossiers zullen we pas vanaf 2025 de vruchten plukken. Zo komen er in Wenduine twintig units bij op de ambachtelijke zone en wordt de energiefactuur lager door de overstap van Gaselwest naar Imewo.”

Twaalf zelfstandigen

Voor oktober heeft Lijst Burgemeester niet minder dan 12 mensen op de lijst met een zelfstandig beroep, gaande van fietsenhandelaars, over horeca-uitbaters, tot kinesitherapeuten. En opvallend: onder hen ook veel Wenduinenaars. Huidig gemeenteraadslid Jan Vermast is hotel- en B&B-uitbater. Steve Depecker, lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (het vroegere OCMW, red.) heeft een bedrijf dat ambachtelijke garnaal- en kaaskroketten maakt.

“Onze schepen van Sociale Zaken Marleen Vercruyce heeft dan weer een landbouwbedrijf en Hilde Dhont is zelfstandig kinesitherapeute. Dominique Heyrick-De Rijcker baatte met haar man jarenlang een garage uit op de Vosseslag, en daarvoor een café in De Haan”, aldus Vandaele.

Nieuwe kandidaten

En dan zijn er de nieuwe kandidaten op de Lijst Burgemeester. Brenda Beirens-Notredame baatte jarenlang de Delhaize uit in de Kerkstraat van Wenduine, een zaak die ze overnam van haar ouders. Brenda zetelde eerder al in de gemeenteraad van 2006 tot 2012.

Ook een opvallende nieuwkomer is Aylan Yeter, de uitbater van de Wielingenbar die gehuwd is met Angelique Honorez, telg uit een bekende Wenduinse familie. Michael Declerck is de uitbater van frituur Magic Friet aan de Leopold II-laan. “Een graag geziene en alom tegenwoordige verschijning is Mady Van de Voorde, die jarenlang het populaire café ‘bij Mady en Peter’ in de Kerkstraat in Wenduine uitbaatte. Ingrid Baeten is dan weer zelfstandig jobcoach en de dochter van de vroegere uitbaters van het beroemde hotel Belle Vue in De Haan, waar Einstein nog op de koffie kwam”, aldus nog Vandaele. Zijn lijst telt tot slot ook twee fietsenhandelaars: naast huidig eerste schepen Rudi Cattrysse, die zijn zaak heeft aan de Leopoldlaan in De Haan, kreeg ook Gaëtan Fanuel een plekje. Gaëtan opende onlangs zijn fietsenwinkel in de Kerkstraat in Wenduine.

The post Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken

Op donderdag 5 september mag Blokken 30 kaarsjes uitblazen. Na 6.417 afleveringen, 8.350 kandidaten en 225.000 quizvragen heeft het programma op VRT nog niets aan populariteit ingeboet. Wij blikken terug met enkele opvallende West-Vlaamse kandidaten en opmerkelijke cijfers.
The post Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis lockers op recreatiesite Zomerloos

Op recreatiezone Zomerloos, nabij de omnisportkooi, staan sinds kort dertig gratis lockers. Het laat sporters en recreanten toe om tijdens hun activiteiten waardevolle spullen veilig en wel op te bergen. “De installatie en levering liepen wat vertraging op”, weet schepen van Sport Wim Gevaert (Open VLD). “Het enige dat nu nog ontbreekt, is een korte
The post Gratis lockers

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elton John weet al wat er op zijn grafsteen moet komen te staan

Elton John weet al wat er na zijn overlijden op zijn grafsteen moet komen te staan. Tijdens de première van zijn autobiografische film ‘Elton John: Never Too Late’ op het Toronto International Film Festival liet de artiest zich ontvallen dat hij op zijn graf niet herdacht wil worden als succesvolle muzikant, maar als betrokken familieman.

Lees meer »

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »

Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw

“Jenny Standaert is een schat van een vrouw met een gouden hart”, mailt Caroline Van Acker naar KW. “Nooit is iets haar teveel. Alles doet ze met een glimlach. Dit verdient zeker een bloemetje!” En dus trokken we naar Sint-Andries Brugge.
The post Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden

Landbouwgrond in Vlaanderen is in vijf jaar tijd meer dan 20 procent duurder geworden. Dat blijkt woensdag uit de notarisbarometer met cijfers voor de eerste jaarhelft. In vergelijking met het jaargemiddelde van 2023 gaat het om een toename met 2,8 procent.
The post Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limo’s, sterrenzaken en hotels van 1.600 euro per nacht: de luxezomer van Conrad Janssens, mama Ilse De Meulemeester en papa Glenn

Ritjes in limousines, dineren in sterrenrestaurants en vakanties in de duurste hotels ter wereld: zo ziet het leven eruit voor Conrad Janssens (22). Samen met zijn vriend Cesar Casier (36) en zijn ouders, ondernemer Glenn Janssens (49) en voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (53), geniet hij van een luxueus bestaan. De afgelopen maanden beleefden ze een droomzomer waarin kosten

Lees meer »