Twee gouden zwemmedailles op één avond: Léon Marchand doet Frankrijk zwijmelen van geluk

 

De 33ste olympiade zal Frans zijn of zal niet zijn. De zwemsuccessen van het 22-jarige zondagskind Léon Marchand staan symbool voor het hernieuwde zel­fbewustzijn waarmee een land zonder regering zijn internationale gasten ontvangt.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener (17) die hele gezin uitmoordde, sloot vlak na moord de ogen van ouders en broertje “uit medelijden”

De Italiaanse 17-jarige Riccardo C., die zijn jongere broer Lorenzo (12), vader Fabio (51) en moeder Daniela (49) – op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht, werd intussen ondervraagd. Er zijn meer details aan het licht gekomen over het tragische familiedrama in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, in de buurt van Milaan. Zo zou hij vlak na de moord

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »