Te veel chloor in speelfonteinen in Ekeren: kledij bleekt af maar geen gezondheidsrisico

In het Antwerpse district Ekeren hebben enkele mensen melding gemaakt van vlekken op hun kledij, nadat ze verkoeling zochten in de fonteinen op het Kristus-Koningplein. Volgens de stad zou er iets mis zijn met het toevoersysteem, waardoor er een te hoog chloorgehalte in het water zit. De politie heeft de fonteinen uit voorzorg afgesloten met linten. 

Meer krantenkoppen in België

Stelplaats aan Antwerpse Draakplaats is naar Mortsel verhuisd, bewoners Zurenborg opgelucht: “Eindelijk is het hier wat stiller”

Zondag 1 september zijn de laatste bussen vertrokken vanuit de stelplaats Zurenborg aan de Draakplaats in Antwerpen. De Lijn heeft een gloednieuwe stelplaats geopend in Mortsel, vlakbij de luchthaven van Deurne. Buren rond de Draakplaats zijn opgelucht dat de bussen er niet meer af- en aanrijden. "Vooral qua geluidsoverlast maakt het een groot verschil", klinkt het bij de meeste buurtbewoners.

Lees meer »

Nieuwe vastgoedcijfers brengen evolutie in kaart: “Goedkope gemeenten worden fors duurder en West-Vlaanderen hinkt achterop”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep bij het Israëlische consulaat in München: schutter eerder al in het vizier voor radicalisering

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige Oostenrijker een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. De schutter was eerder al op de radar van de Oostenrijkse ordediensten

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »