SPOOR Kunstfestival in Ichtegem en Torhout wil verder uitbreiden

Onder ruime belangstelling werd de derde editie van kunstfestival SPOOR/ART62 op gang geschoten. Oorspronkelijk werd SPOOR alleen in Ichtegem georganiseerd, nu is ook de stad Torhout bij dit project betrokken. En er wordt gedroomd van meer…

Alle sprekers alludeerden in hun speeches op het belang van de vroegere spoorlijn 62, die reizigers en goederen van Armentières naar Oostende bracht. Curatoren Francis Vanhee en Cédric Cuvereau durfden zelfs luidop dromen van verdere uitbreiding van dit zomers kunstproject tot in de badstad Oostende.

Groene 62

Ondertussen is SPOOR kunstfestival al aan zijn derde editie toe. Het van oorsprong Ichtegemse kunstfestival laat kunst- en cultuurliefhebbers opnieuw de hele maand augustus genieten van het unieke SPOOR-concept: de combinatie van kunst en kunsttuinen, gevestigde waarden versus jong geweld, groepstentoonstellingen en open ateliers. Vanaf dit jaar niet alleen in Ichtegem, maar ook langs de Groene 62 in Torhout!

Niet alleen de samenwerking met Torhout is nieuw, ook het inrichten van SPOTplekken is zeker een meerwaarde: in de kerken van Eernegem en Bekegem en in het voormalige Belfiuskantoor worden er tentoonstellingen georganiseerd.

Tal van events

En voor wie dan nog niet uitgespoord is, worden er een aantal kleinschalige events georganiseerd om nog meer kunst te beleven. Zo gaat Johan Tahon op zondag 4 augustus in de Sint-Amanduskerk in Bekegem in gesprek met Dirk Plaetevoet (kunstencollectief iD eST), Sebastiaan Inghelbrecht (verbonden aan de Heilig-Bloedkapel) en Els Ghesquiere over de boeiende kruising tussen spiritualiteit, erfgoed en kunst. Samen met moderator Bieke Verlet (iD eST) worden frisse perspectieven over deze thema’s in een boeiend gesprek aangereikt.

Op zaterdag 31 augustus wordt dan weer een video-installatie van Maite Vanhellemont voorgesteld in de Dorpsstraat 24 in Bekegem.

Folder

De folder met het volledige programma, een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en praktische informatie is verkrijgbaar in de verschillende publieke gebouwen van Ichtegem en Torhout of online via www.spoorkunstfestival.be. Op de informatiepanelen die bij de kunstwerken opgesteld staan vind je ook een QR-code waarmee je het programma kan raadplegen.

ART62 is de hele maand augustus doorlopend te bezoeken. De SPOTplekken en ateliers zijn open tijdens de weekends van 14 tot 18.30 uur.

The post SPOOR Kunstfestival in Ichtegem en Torhout wil verder uitbreiden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Oldtimers tekenen present in Ruiselede

De Oldtimer Vrienden Ruiselede (OVR) bliezen op zondag 8 september verzamelen bij autobedrijf Van Loocke in de Aalsterstraat.
The post Oldtimers tekenen present in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) hoopt mee op goud

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, als ze twee gouden Olympische medailles rond haar nek draagt – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, straks misschien de 400 meter. Maar wie is de rolstoelatlete die advies kreeg van Marieke

Lees meer »

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

Werken Rijksweg in Izegem maandag van start: omleiding via Kokelarestraat die parkeervrij is gemaakt

De lang verwachte werken aan de Rijksweg starten op maandag 9 september. In een eerste fase wordt gewerkt tussen de rotondes aan Top Interieur en het voetbalstadion aan de kant van de Bosmolens. Die werken zullen afgerond zijn tegen eind november, daarna wordt de noordelijke kant van de weg aangepakt. Het verkeer dat van Roeselare richting Lendelede en Harelbeke wil,

Lees meer »

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »