Sarah en haar gezin vertrekken op zes maanden durende reis: “Onze boodschap? Wacht niet om je dromen waar te maken”

Binnenkort vertrekken Sarah, Johnny en hun dochtertjes Mia en Noé voor het avontuur van hun leven. Zes maanden lang gaat het Oostendse gezin na een intense voorbereiding en op hun eigen onnavolgbare manier de vele wonderen van Zuidoost-Azië en Japan ontdekken. “We hopen dat ons verhaal mensen kan inspireren.”

“Onze reis is niet alleen gericht op het verkennen van boeiende bestemmingen, maar vooral op het creëren van waardevolle herinneringen.” Sarah Mertens (33), haar man Johnny Walbrecq (35) en de dochtertjes Mia (8) en Noé (4) leggen de laatste hand aan de voorbereidingen van wat een mijlpaal in hun leven moet worden. Op dinsdag 6 augustus vertrekt het mooie gezinnetje richting het Verre Oosten voor een reis die hen naar exotische bestemmingen als onder meer Bali, Singapore, Malesië, Vietnam, Laos en zelfs Japan zal brengen.

Overlijden mama

Zoveel meer dan een vakantietrip wordt de indrukwekkende rondreis een doelbewust avontuur, vertelt Sarah. “Zeven jaar geleden verloor ik mijn mama aan kanker, net nadat ik zelf voor het eerst mama was geworden. Zij was maar 52 jaar oud en had nog zoveel plannen”, steekt Sarah van wal. “Daardoor besef je dat het leven plots een heel snelle wending kan nemen.”

Sarah en Johnny zijn vijftien jaar samen en werden intussen de trotse ouders van twee dochters. Het leven ging zijn gewone gangetje, maar bij Sarah borrelde het idee om de dagelijkse routines even te laten voor wat ze waren. “We hebben natuurlijk in de eerste plaats ons leven georganiseerd”, gaat ze verder, “huisje, tuintje, kinderen. Maar na het overlijden van mijn mama bleef er bij mij toch iets hangen. Ik heb destijds Toerisme gestudeerd en reizen is altijd een passie geweest. Dat bleef natuurlijk beperkt tot een paar weken, gelet op onze jobs. Maar ik vond dat we niet moesten wachten om voor meer te gaan en uit onze comfortzone te treden.”

Waardevolle herinneringen creëren

Zo’n twee jaar geleden verraste Sarah haar man met een opvallend plan: waarom er niet langer opuit trekken, met de kinderen, en met het doel om niet alleen uitgebreid verre bestemmingen te verkennen, maar meteen ook waardevolle en onuitwisbare herinneringen voor het gezin te creëren. “Ik moet toegeven dat Sarah me toch wat overviel”, bekent Johnny met een knipoog. “Ze kwam met haar plannen af toen we op restaurant zaten en het was toch eerst even slikken. Het was wennen, maar al gauw wist ze me te overtuigen. Haar bedoeling is dan ook zo fijn. We begonnen dan ook onmiddellijk en intensief met de voorbereidingen.”

Sarah en Johnny kozen ervoor om er zes maanden opuit te trekken. “Eén jaar vonden we te lang, zes maanden leek ons ideaal: niet te lang, niet te kort. Ik nam loopbaanonderbreking en Johnny nam ouderschapsverlof op. De bestemming viel op Zuidoost-Azië en Japan, een bewuste keuze overigens. We zijn bijzonder geïnteresseerd in de Aziatische cultuur en reizen in de regio hoeft bovendien echt niet duur te zijn. Je hoeft dus de lotto niet gewonnen te hebben, om op onze manier rond te trekken.”

School

“We zijn heel goed voorbereid, zeker met de kinderen. Zo hebben we al onze logies, onder meer bij de plaatselijke bevolking vastgelegd en zullen we veel afstanden afleggen met het openbaar vervoer. We zijn blij dat familie en vrienden positief reageren op onze plannen. En wat de kinderen en de school betreft: we hebben met leerkrachten en de zorgverantwoordelijken intensief overlegd over hoe we het allemaal het best moeten aanpakken. Zo krijgen we lespakketten mee waarmee we zowel Mia als Noé perfect zullen kunnen begeleiden. En er zullen eveneens videochats worden georganiseerd. Trouwens: wat wereldoriëntatie betreft zullen ze op reis nog meer leren dan in de klas mogelijk is”, knipoogt Sarah.

Instagram

Volgende week is het zover. Het gezin stapt dan het vliegtuig op, om pas op 20 januari 2025 terug te keren. De ervaringen en uitdagingen zullen uitgebreid gevolgd kunnen worden op de instagrampagina @parentsandplaces. “Het wordt zonder de minste twijfel een ontdekkingsreis naar onszelf en naar wat echt belangrijk is in het leven. De boodschap die we willen overbrengen is deze: wacht niet om je dromen waar te maken”, klinkt het in koor.

The post Sarah en haar gezin vertrekken op zes maanden durende reis: “Onze boodschap? Wacht niet om je dromen waar te maken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden en gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker twee mensen om het leven gebracht en vier mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow County

Lees meer »

Vijf demonstranten opgepakt bij massaal protest voor vrijlating gijzelaars in Tel Aviv

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) hoopt mee op goud

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, als ze twee gouden Olympische medailles rond haar nek draagt – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, straks misschien de 400 meter. Maar wie is de rolstoelatlete die advies kreeg van Marieke

Lees meer »