Rusland laat Evan Gershkovich en vijftien andere gedetineerden gaan in ruil voor acht Russen en hun kinderen

De Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de Brits-Russische politieke activist Vladimir Kara-Moerza behoren bij de belangrijke namen die vandaag uit Rusland zijn kunnen vertrekken. Poetin krijgt de Tiergartenmoordenaar terug.

 

Meer krantenkoppen in België

China overspoelt het Westen met goedkope elektrische auto’s: “We moeten ze niet bannen, maar de productie hierheen halen”

De Chinezen hebben de snelst groeiende automarkt ter wereld, en zeker op vlak van elektrische wagens bieden ze het Westen stevige concurrentie. In Terzake en De Afspraak pleiten verschillende experts ervoor om de Chinezen te verplichten om een deel van de productie naar Europa te halen. "Als ze deel willen uitmaken van onze markt moeten ze ook deel van de

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-CEO Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag

Na een onderbreking van zeven jaar keert Open Walletje terug naar Knokke-Heist. Op zondag 22 september opent een veertigtal ondernemingen van bedrijvenpark ‘t Walletje in Westkapelle hun deuren voor een nieuwe editie vol activiteiten, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.
The post Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Loodst Evenepoel ploegmaat Magnier naar derde etappezege?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na eerbetoon aan schepen Benoot

De gemeenteraad startte maandag met een pakkend eerbetoon van voorzitter Ann-Sophie Himpe voor schepen Patrick Benoot, die op 13 juli overleed. Na een ingetogen minuut stilte mocht zijn opvolgster Astrid Depuydt (Open Ieper) de eed afleggen. Met haar 27 jaar volgt ze Sam Vancayseele (Groen) op als jongste gemeenteraadslid.
The post Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na

Lees meer »

Kledingketen Cassis-Paprika zal stil faillissement aanvragen en mikt op overnemer

Kledingretailgroep Cassis & Paprika blijft in woelig vaarwater zitten. Het bedrijf zal morgen/donderdag een pre-pack faillissement of ‘stil faillissement’ aanvragen bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant met het oog op een overname. Het bedrijf vond een potentiële overnemer voor 70 procent van het bedrijf. Dat vernam Belga van een vakbondsbron nadat de website L-Post het nieuws meldde. De personeelsvertegenwoordigers waren woensdag

Lees meer »

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Waarom Kamala Harris voor het debat van komende dinsdag oefent met een Trump-imitator: “Zelfs de beledigingen moeten al vertrouwd klinken”

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

“Hij werd bozer en bozer”: politieverhoren over incident tussen Joost Klein en cameravrouw op Songfestival zijn gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse openbaar ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

Het leven op een palmboom in Dubai: veel luxe, weinig plaats

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »