Relaxen in massagefauteuil kan in Café Harmonie aan de Steenpoort in Kortrijk

Onlangs opende in Kortrijk Café Harmonie de deuren. Niet zomaar een nieuw café, maar een café met een twist: je kan er immers ook relaxen in een massagefauteuil. Zaakvoerster Nasi Mirzaee wordt in het weekend bijgestaan door Moshen Karbassi.

Nasi Mirzaee (39) is afkomstig uit Teheran in Iran en belandde in Marke. Ze runde jarenlang een coffeeshop in Shanghai in China en leerde er ook Chinees. Ze trouwde er met een Kortrijkzaan en kwam mee naar hier. “Ik begrijp Nederlands maar kan het nog niet zo goed praten”, lacht ze schuchter.

Speelhoek voor de kinderen

Wat haar bijblijft zijn massagefauteuils op de internationale luchthavens. “Vliegtuigreizigers kunnen in zulke fauteuils genieten van een relaxerende mechanische massage in afwachting van hun vlucht. Dat beeld bleef in mijn hoofd zitten, ik wilde daar iets mee doen toen ik het idee had een coffeeshop/café uit te baten. Ik ben nogal op mijn vrijheid gesteld en werk niet zo graag voor iemand anders.”

“Ik sta liever op eigen benen. Het moest iets worden waar de mensen zich thuis voelen. Het werd Harmonie met een aparte ruimte met massagefauteuils op een groot tapijt, een speelhoek voor de kinderen en een ruimte om iets te drinken of iets te knabbelen”, aldus Nasi, die drie maanden werkte om de zaak volledig in te richten. De zaak ligt aan de Steenpoort 21, pal naast het Overbekeplein.

“De klant kan zelf de massagedruk regelen, de mechanische stoel doet de rest” – Nasi Mirzaee

Wie zin heeft een kwartier te relaxen in een massagefauteuil kan dit voor 9,90 euro, gratis drankje inbegrepen. “Nek, schouders, armen, rug, benen, voeten, het kan allemaal. De klant kan zelf de massagedruk regelen, de mechanische stoel doet de rest. Het is goed voor de bloedsomloop en om vermoeidheid en stress weg te werken. De rest is gewoon ontspannen.”

In Harmonie kan je genieten van een assortiment drankjes, koffie voor 2,50 euro en thee voor 2,30 euro. Verder zijn er speciale drankjes voor 4 euro zoals ijskoffie, Frappucino en ijslatte. “We hebben ook dessertjes zoals chocoladecake voor 5 euro en wafels met ijs voor 6 euro.”

Er is ook een assortiment niet-alcoholische wijnen, bier en cocktails. Harmonie is elke dag open van 9 tot 19 uur. In het weekend wordt Nasi bijgestaan door haar vriend Moshen Karbassi, een begenadigd Iraans pianist, muzikant en componist uit Leuven.

The post Relaxen in massagefauteuil kan in Café Harmonie aan de Steenpoort in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

VS klagen verantwoordelijken van Russische televisiezender aan voor verkiezingsinmenging

De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd dat ze twee verantwoordelijken van de Russische televisiezender RT zullen vervolgen voor verkiezingsinmenging. Het gaat onder meer om hoofdredactrice Margarita Simonian. Daarnaast worden sancties ingevoerd tegen enkele hackers en een ngo die gelinkt kan worden aan het Kremlin. De sancties zijn een reactie op pogingen tot inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van later dit

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in Izegem moet verdwijnen: “Maar zeker niét het hele kunstwerk”

Op sociale media is wat commotie ontstaan omtrent de nieuwe muurschildering die vorige maand op een gevel aan de ingang van de Sint-Jozefskliniek is aangebracht. “Er moet een klein stukje van de straatkant in het grijs geschilderd worden, maar het schilderij zelf blijft wél bewaard”, aldus schepen Caroline Maertens (N-VA).
The post Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto

Wie Veurne wel eens binnenrijdt langs de E40, merkte het al op: er is weer volop bedrijvigheid op de koer van Sofanie. De bekende verhuur- en verhuisfirma werd enkele maanden geleden overgenomen door vier dertigers met ambitieuze groeiplannen. “Tegen het einde van het jaar staan hier zestig nieuwe machines en willen we met Allto een tiental medewerkers tewerkstellen.”
The

Lees meer »