Parket onderzoekt werking ondernemingsrechtbank Dendermonde

01:00 Het Gentse parket-generaal buigt zich over de werking van de ondernemingsrechtbank van Dendermonde en haar dienstdoende voorzitter, de omstreden magistraat Guido De Croock. 

Meer krantenkoppen in België

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

Uitdager Tunesische president opgepakt door politie

Ayachi Zammel, bij de komende presidentsverkiezingen in Tunesië één van de tegenstanders van de huidige president Kais Saied, is vannacht door de politie opgepakt. Zijn campagneteam vreest dat hij zal worden uitgesloten van deelname aan de verkiezingen.

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »