Parket-generaal van Gent start onderzoek naar werking ondernemingsrechtbank Dendermonde

Het Gentse parket-generaal is een onderzoek gestart naar de werking van de ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Dendermonde. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd aan onze redactie. Het parket doet dat nadat er klachten binnenliepen bij de Hoge Raad voor de Justitie over de werking van de rechtbank en haar voorzitter. 

Meer krantenkoppen in België

Poetin en 30 jaar jongere turnster hebben samen twee zonen: “Ivan (9) en Vladimir (5) leven geïsoleerd in privévilla van president”

Het Russische onderzoeksbureau ‘The Dossier Center’ is erachter gekomen dat president Vladimir Poetin (71) twee jonge zonen heeft met zijn huidige vriendin, de gewezen turnkampioene Alina Kabajeva (41). De twee jongens, de 9-jarige Ivan en zijn 5-jarige broer Vladimir, wonen naar verluidt in afzondering in Poetins privévilla in het westen van Rusland. “Ze zijn altijd omringd door volwassenen en hebben

Lees meer »

Dentergem schaft elektrische wagen voor rattenbestrijding aan

De gemeente Dentergem heeft zich een elektrische wagen aangeschaft om aan rattenbestrijding op haar grondgebied te doen. “We spannen ons in om ons wagenpark milieuvriendelijker te maken”, zegt milieuschepen Charlotte Vandemoortele (Eendracht). “Vandaar de aankoop van deze elektrische wagen, met een subsidie van de provincie ter waarde van 179.840 euro. Deze aankoop past binnen ons
The post Dentergem schaft

Lees meer »

Tieltenaar Bram (22) te zien in Kotmadam Sarafian: “Ze is jong van geest en ze hielp zelfs met opkuisen”

Het gloednieuwe VTM–programma ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian zich tien maanden lang over zeven kotstudenten. Een daarvan is Bram Eeckhautte uit Tielt, vanaf dinsdag 3 september is hij dus op VTM te zien. “Ik kende Barbara enkel van De Slimste Mens, maar het bleek een toffe madam die erg jong van geest is.” En eentje die ook de handen uit

Lees meer »

Pascal Kerkhove signeert boek over overleden mama: “Waregem blijft voor altijd in mijn hart zitten”

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit, waarin hij het verhaal van zijn overleden moeder, Andrea Algoet, vertelt. Ze leed de laatste 2,5 jaar van haar leven aan dementie, en overleed anderhalf jaar geleden op 90-jarige leeftijd. Vorige zaterdag hield Pascal een signeersessie in de Standaard Boekhandel in Waregem.
The post Pascal

Lees meer »

AZ Delta bant alcohol uit bistro en shop: “Lekkere alcoholvrije alternatieven, maar bubbels op materniteit wel nog toegestaan”

Bij AZ Delta (Roeselare-Torhout-Menen) is er voortaan geen alcolhol meer te verkrijgen. Een maatregel die van hogerhand sowieso op 1 april 2025 werd opgelegd, maar bij AZ Delta bant men alcohol dus al zeven maanden eerder. Om de geboorte van een kindje te vieren, is het wel nog toegestaan om een glas te serveren op de materniteit. Het ziekenhuis was

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Open Monumentendag met thema ‘En Route’ in Ieper: “Op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren”

Op zondag 8 september is het opnieuw Open Monumentendag in Ieper. “Met het thema ‘En Route!’ trekken we op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren om stil te staan bij de monumenten en verhalen onderweg. We vieren hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn geweest”, klinkt het bij CO7.
The post Open Monumentendag met thema

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »