Opgelet: volgende week snelheidscontroles in alle Europese landen

Of je nu in eigen land blijft of met de auto op vakantie gaat naar het buitenland, volgende week let je best nog meer dan anders op je snelheid. In België, maar ook in de rest van Europa wordt extra gecontroleerd op snelheid in het verkeer.

 

Meer krantenkoppen in België

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

KIJK. Fans teleurgesteld na stopzetting van ‘Harry Potter’-traditie: geen aankondiging Zweinstein Express in King’s Cross

De Zweinstein Express vertrekt niet meer vanuit het station King’s Cross. Of het is toch niet meer te horen. De organisator ‘Wizarding World’ heeft het jaarlijkse evenement geannuleerd. Er kwam te veel volk op af. Tot grote teleurstelling van de fans van Harry Potter. Verschillenden van hen zakten toch af naar het station en lieten hun ongenoegen duidelijk horen. Op

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »