Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten

Het Feestcomité De Westkant organiseert op 9, 10 en 11 augustus zijn traditionele Westkantfeesten. Het zang- en dansspektakel ‘Oostnieuwkerke Kweelt !’ moet de trekpleister van het feestweekend worden.

“We starten de feesten op vrijdag 9 augustus met onze tiende bepijlde motorrit”, vertelt Westkantwoordvoerder Kris Decadt. “Er zijn twee afstanden: 120 of 185 km. De rit gaat richting Meetjesland en het Nederlandse Zeeland. Deelnemen kost 6 euro per persoon. Er kan ingeschreven worden tussen 10 en 18 uur. Ook op zaterdag 10 augustus wordt onze rit nog eens georganiseerd. Inschrijven kan van 9 tot 18 uur.”

Dans- en zangspektakel

“Oostnieuwkerke Kweelt is nieuw op de affiche. Het dans- en zangspektakel gaat op vrijdag vanaf 19 uur van start met gepaste plaatjes voor de warming up door Dimi Daenens. Het echte werk start om 21 uur. Onder leiding van Luc Buyse en animator Jaimy Depoorter kan er meegebruld worden met klassiekers en meezingers die op groot scherm geprojecteerd worden. Nadien neemt DJ Jacqeau over”.

“Onze kaarting werd verplaatst naar de zaterdag”, gaat Kris verder. “Die vond plaats op vrijdag, maar wordt nu verplaatst naar zaterdag om 14.30 uur. De inleg bedraagt 1,50 euro. Op zaterdagavond opent onze zomerbar vanaf 19 uur. Om 20 uur trakteert de lokale coverband Once Again het publiek op een breed repertoire covers uit de jaren ’60, ’70 en ’80.”

Westkantgames

“We starten de zondag vanaf 11.30 uur met een warme beenhesp met frietjes-maaltijd. Volwassenen betalen 18 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit 10 euro en 12 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden en via [email protected].”

“De feesten worden om 14 uur afgesloten met de Westkantgames, een spelnamiddag voor jong en oud tussen 20 verschillende ploegen die uit minimum zes personen bestaan. De games bestaan uit ludieke proeven waar behendigheid en teamwork centraal staan.” De feesten vinden plaats in en om de tent in de Bombeekweg.

The post Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, klaagt Netflix aan over documentaire ‘The Man with 1000 Kids’

Het gespreksonderwerp van deze zomer was ongetwijfeld de Netflix-documentaire ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. Hij klaagt de streamingdienst dan ook aan en wil bovendien dat Netflix de

Lees meer »

Minstens één dode, twee extra exits en belandt Marianne in de cel? 30ste seizoen van ‘Thuis’ start dramatisch

Verdwijnt Marianne uit ‘Thuis’ omdat ze naar de gevangenis moet? Wie is de mysterieuze schutter in het gerechtsgebouw en wie raakte er gewond? En gaat Tamara eindelijk op zoek naar haar ontvoerde kinderen? Die hamvragen worden maandag bij de start van het 30ste seizoen opgelost. De VRT 1-soap belooft een dramatische start, want deze week valt er al zeker één

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Paniek bij seksuologe Lotte Vanwezemael in ‘De verraders’: “Mijn job heeft me niet geholpen in dit avontuur”

Seksuloge Lotte Vanwezemael (31) waagt zich dit seizoen aan ‘De verraders’ bij VTM. En jawel, presentator Staf Coppens koos naast William Boeva en Jonatan Medart haar uit om de moeilijkste taak op zich te nemen en alle anderen te bedotten. “Dat psychologen mensen meteen kunnen lezen is een fabeltje. Mijn job heeft me dus niet echt geholpen in dit avontuur”,

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaams parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »