Nog nooit zo veel zwemverboden door blauwalgen: “Extra hoog door één locatie”

Dit jaar moest het Departement Zorg al 23 keer een zwemverbod adviseren wegens blauwalgen. Dat is een record. Het afgelopen decennium is het aantal zwemverboden wegens blauwalg stelselmatig toegenomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir van VRT had een klokkenluidersstatuut. Maar wat is dat? En kan je dan echt niet ontslagen worden?

Netmanager Lotte Vermeir , die door de VRT aan de deur werd gezet, had een klokkenluidersstatuut. Wat is dat eigenlijk? Betekent dit dat haar ontslag automatisch teruggedraaid wordt? Of kan ze een schadevergoeding eisen? “Een klokkenluider is beschermd door de wet”, zegt expert Miet Vanhegen van Acerta Consult. Maar is die bescherming absoluut?

Lees meer »

Procureur-generaal verlengt schorsing met weddeverlies voor advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen

De advocaat-generaal C.B. uit Gits, die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met deels weddeverlies. Dat heeft de procureur-generaal in Gent woensdag beslist. Sinds begin maart is de man geschorst nadat de fraude ontdekt

Lees meer »

Zomerfestijn van Sint-Leo Scoutsharmonie

Het was zondag een geslaagde editie van het Zomerfestijn van de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo. De dag startte met een aperitiefconcert in de tuin achter hun lokaal De Kluis in de Jacobinessenstraat in Brugge. Er was heel wat volk voor het concert, maar ook voor de barbecue achteraf. De organisatoren dankten de dirigenten, de muzikanten en
The post Zomerfestijn van

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “De VRT verdient beter. Hij is niet geschikt voor deze job.” Telkens weer wijzen insiders naar één man als schuldige voor de chaos

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

Ook zaterdag nog evacuatievluchten in Zwitserse vallei: toeristen betalen 150 euro voor redding per helikopter

De Zwitserse autoriteiten blijven helikopters inzetten voor de 2.200 toeristen die vastzitten in de Saas-vallei in het Zwitserse kanton Wallis. In de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakte noodweer verschillende aardverschuivingen, waardoor rotsblokken terechtkwamen op de hoofdweg naar het dal. Zowat 250 mensen werden vrijdag al met een helikopter uit de vallei geëvacueerd.

Lees meer »

Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het Jaar in Eredivisie

Tessa Wullaert is maandag verkozen tot de beste speelster van het voorbije seizoen in de Nederlandse Eredivisie. De 31-jarige Red Flame, die deze zomer Fortuna Sittard voor het Italiaanse Inter Milaan verliet, kreeg de voorkeur op Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax) en Joëlle Smits (PSV).
The post Tessa Wullaert verkozen tot Speelster van het

Lees meer »