Nieuwe waterattractie Bellewaerde weer gesloten: “Wegens aanhoudende technische problemen”

Amazonia, de nieuwe waterattractie van het Ieperse Bellewaerde Park, raakt maar niet op punt. Na een seizoen vol vertragingen, evacuaties en onverwachte sluitingen gaat de attractie weer dicht voor onbepaalde duur.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto

Wie Veurne wel eens binnenrijdt langs de E40, merkte het al op: er is weer volop bedrijvigheid op de koer van Sofanie. De bekende verhuur- en verhuisfirma werd enkele maanden geleden overgenomen door vier dertigers met ambitieuze groeiplannen. “Tegen het einde van het jaar staan hier zestig nieuwe machines en willen we met Allto een tiental medewerkers tewerkstellen.”
The

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden”

Het was voor de bestuursleden van Samana een drukke week in de aanloop naar de tweedaagse op zaterdag 7 en zondag 8 september. Bij Samana wil men immers niets aan het toeval overlaten om iedereen in de beste omstandigheden te ontvangen.
The post Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden” appeared first on

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Poetin volgt Joe Biden en zegt Kamala Harris te “steunen” in Amerikaanse presidentsverkiezingen

Vladimir Poetin zegt Kamala Harris, de Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en huidig vicepresident van de VS, te “steunen” bij de stembusgang in november. De Amerikaanse president Joe Biden “heeft zijn kiezers aanbevolen om mevrouw Harris te steunen, dus steunen wij haar ook”, aldus de Russische president donderdag tijdens een economisch forum in Vladivostok.

Lees meer »

“Elke zomeravond eet hij hier mosselen”: de vaste adresjes, bescheiden woning en hardnekkige gewoontes van Erik Van Looy

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

Danira Boukhriss over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte van haar zoontje Naïm, die ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling

Lees meer »