Nieuwe dienstfietsen voor gemeentepersoneel in De Haan

De gemeente De Haan kocht tien nieuwe stadsfietsen aan. Deze zullen door de dienst Werken in Eigen Beheer gebruikt worden voor korte verplaatsingen, en om kleinere werken in de gemeente uit te voeren.

In het verleden kocht de gemeente al negen elektrische dienstfietsen aan voor het gemeentepersoneel en acht elektrische bakfietsen, specifiek voor de dienst Werken in Eigen Beheer. Nu komen daar dus tien niet-elektrische stadsfietsen bij; vier dames- en zes herenfietsen. De fietsen zullen voornamelijk worden ingezet voor verplaatsingen binnen de gemeente, zoals korte ritten tussen de verschillende gemeentegebouwen of voor het uitvoeren van kleinere werken op het grondgebied. Hierdoor kunnen de dienstwagens vaker aan de kant blijven. De aankoop kadert in het duurzaam beleid van De Haan.

Vergroenen en verduurzamen

“Een belangrijke pijler in ons meerjarenplan, is immers het vergroenen en verduurzamen van het gemeentelijk wagenpark”, klinkt het. De aanpassing kadert daarnaast ook binnen het goedgekeurd actieplan van het Burgemeestersconvenant, dat gericht is op het reduceren van de CO2-uitstoot. De fietsen werden aangekocht bij de plaatselijke fietshandel Fanu Fietsen en zijn voorzien van stevige, waterdichte fietszakken. Het gaat om een investering van 5.258 euro.

The post Nieuwe dienstfietsen voor gemeentepersoneel in De Haan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder

Lees meer »

Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt

Maandag 2 september werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de Sint-Pieterskerk die wordt omgebouwd tot de Maurice Calmeyn-bibliotheek. Met dit ambitieuze project zal de bib een huis worden van kennis en cultuur, aangepast aan de hedendaagse behoeften van bezoekers.
The post Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“596 krijgsgevangenen gruwelijk mishandeld en vermoord in één week tijd.” Zo gingen de Russen tekeer bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »