“Niet veel gegeten, nooit alcohol gedronken, niet gerookt en veel gewerkt”: Marie Louise viert 100ste verjaardag in Kortrijk

Op 30 juli ging raadslid Stephanie Demeyer op bezoek bij Marie Louise Blondeel ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag. De viering vond plaats in wzc Heilig Hart. Stephanie overhandigde haar een bloementuil en een mandje met Kortrijkse delicatessen.

Op 30 juli was de Leefruimte Indigo/Violet in wzc H. Hart het toneel van een verjaardagfeestje van Marie Louise Blondeel die haar 100ste verjaardag vierde in gezelschap van vrienden, kennissen en bewoners van het woonzorgcentrum.

Fruittaart

Het feest omvatte een glaasje cava of fruitsap, koffie of thee en een lekkere fruittaart. Marie Louise genoot ervan. Ze werd op de foto ook omringd door het verplegend personeel en de verantwoordelijke: Nathalie J., Nathalie VC, Bo en Tjorven en raadslid Demeyer.

Marie Louise straalde gewoon. Zij is bewoonster van het zorgcentrum H. Hart sinds 2020. Marie Louise is geboren in Bovernier in kanton Valais in Zwitserland op 30 juli 1924 als dochter van Odilis Blondeel. Haar vader was vlaswerker en haar moeder was huismoeder.

Kledij

Marie Louise was de vierde in rij van 7 kinderen en heeft nog 2 broers en 4 zussen. Ze ging naar school in Pittem. Ze trouwde met Carlos Halé in 1951 in Roeselare en kreeg een zoon William. Hij had een beperking en overleed nog niet zo lang geleden.

Ze woonde in Pittem en in andere steden of gemeenten waarvan ze zich de naam niet kan herinneren. Marie Louise maakte vroeger zelf kledij voor haar familie maar moest dit een jaar stopzetten door ziekte.

Nooit alcohol

Marie Louise was ook een tijdje conciërge en bleef dit tot aan haar pensioen. Haar hobby’s waren breien, naaien, lezen en haar huishouden doen. Een van de meest belangrijke momenten in haar leven was het verlies van haar zoon William. Het had een grote impact op haar.

Haar levensmotto en het geheim van haar lang leven? “Niet veel gegeten, nooit alcohol gedronken, niet gerookt en veel gewerkt.”

The post “Niet veel gegeten, nooit alcohol gedronken, niet gerookt en veel gewerkt”: Marie Louise viert 100ste verjaardag in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Ter gelegenheid van de laatste openingsdag van LAGO Kortrijk Abdijkaai werd een unieke zwemsessie georganiseerd op zondag 8 september voor alle hondenliefhebbers. De hondenplons was in een mum van tijd volzet. Het inschrijvingsgeld voor de viervoeters schenkt LAGO integraal aan dierenasiel De Leiestreek.
The post Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Lees meer »

Roma vertellen zelf over hun vaak gecontesteerde manier van leven: “Moeders vinden het vernederend om hun kinderen ‘uit te besteden’ aan school”

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,93 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,93 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, of netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon

Lees meer »

30 extra parkeerplaatsen in Dorpstraat

Het centrum van Bekegem is een gloednieuwe parking rijker! De realisatie van dit project draagt bij tot de verbetering van de parkeermogelijkheden en de leefomgeving in het centrum van Bekegem. Inwoners, bezoekers van OC De Kouter en bezoekers aan de dorpsschool kunnen ten volle gebruik maken van deze extra parkeerfaciliteiten. Het gemeentebestuur kocht in 2019
The post 30 extra

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »