Niet alleen judo, maar ook boksen heeft twee bronzen medailles. Is het straks al prijs voor Victor Schelstraete?

 

Judoka Gabriella Willems verloor woensdag in de kwartfinales, maar kon toch nog naar de herkansingen en pakte uiteindelijk brons. Ze moest die derde plaats delen met een Oostenrijkse. Hoe zit dat precies in elkaar? En zijn er nog sporten waarin er twee bronzen medailles zijn?

 

Meer krantenkoppen in België

“We overwogen zelfs een oversteek naar Engeland”: Rik Verheye en Pedro Elias gepakt door speurders in ‘Celebrity Klopjacht’

Het avontuur van Rik Verheye en zijn kompaan Pedro Elias in ‘Celebrity Klopjacht’ was helaas van korte duur. Op het einde van de tweede aflevering zagen ze hoe de speurders hen bij toeval konden strikken. “Jammer, want we hadden nog wel leuke plannen.”
The post “We overwogen zelfs een oversteek naar Engeland”: Rik Verheye en Pedro Elias gepakt door

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde

In woonzorgcentrum Ter Linde is Irène Decuypere 102 jaar geworden. Dit werd gevierd met de familie, bewoners en een bezoek van het gemeentebestuur.
The post Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober

Tijdens de happening Manifiesta, de jaarlijkse happening van PVDA in Oostende, zei voorzitter Raoul Hedebouw dat hij het aantal mandatarissen op gemeentelijk vlak hoopt te verdubbelen op 13 oktober. PVDA mikt op 300 verkozenen in zeventig gemeenteraden. Manifiesta lokte zaterdag 15.000 belangstellenden.
The post Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober appeared

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Diefstal van bouwmaterialen in Izegem

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden bouwmateriaal gestolen bij Revasport in de Roeselarestraat in Izegem. Kinesitherapeut Merein Boudry doet een oproep naar getuigen.
The post Diefstal van bouwmaterialen in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvaller, KV Mechelen verdediger – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden na zware raketaanval op Poltava – Meer dan 40 gewonden en 2 doden bij nieuwe aanvallen op Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Woensdag vielen er 2 doden en 43 gewonden in Lviv. Die grote stad in het westen

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius op site voormalige meubelfabriek in Torhout

Op het domein van de voormalige meubelfabriek Thor aan de Industrielaan werden zopas tien containerklassen geplaatst die in hoofdzaak bestemd zijn voor de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) van de Scholengroep Sint-Rembert. Sivi, dat liefst 150 leerlingen meer telt dan vorig schooljaar, kampt momenteel op de eigen campus met plaatsgebrek.
The post Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius

Lees meer »