Na één sms nam uitbater van populaire strandbar beslissing waardoor vermist meisje (11) teruggevonden werd

Aan het strand van Knokke-Heist was het woensdagavond alle hens aan dek. Een 11-jarig meisje werd ’s avonds voor het laatst in het water gezien toen de ouders alarm sloegen toen het meisje maar niet terug kwam. De hulpdiensten zetten meteen een grootschalige zoekactie op poten. Het meisje werd uiteindelijk vijf kilometer verderop gevonden dankzij een noodbericht van de politie. “Het meisje raakte waarschijnlijk in paniek”, vertelt burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen).

 

Meer krantenkoppen in België

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

“In zeven jaar heeft ze nooit gehuild, zelfs niet toen ze stierf”: Franse Kamilya (7) komt om nadat jonge motard (19) haar aanrijdt

Frankrijk is onder de indruk na het overlijden van een 7-jarig meisje in de badplaats Vallauris, in de buurt van Cannes. De kleine Kamilya werd afgelopen donderdag aangereden door een 19-jarige motorrijder toen ze met haar oudere broer aan het wandelen was. Het slachtoffertje werd nog in een kunstmatige coma gebracht, maar overleed zondag in het ziekenhuis. “In zeven jaar

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

Amerikaanse schoolschutter (14) riskeert levenslange gevangenisstraf maar ontsnapt aan doodstraf omdat hij minderjarig is

De tiener die verdacht wordt van de schietpartij in een middelbare school in Georgia, is vandaag voor het eerst verschenen voor de staatsrechtbank. De 14-jarige Colt Gray wordt aangeklaagd voor moord naar aanleiding van de schietpartij van woensdag waarbij vier mensen om het leven kwamen en negen anderen gewond raakten. Ook Grays vader, die hem naar verluidt het moordwapen cadeau

Lees meer »