Meer dan 175.000 doden per jaar door extreme hitte in Europa

Elk jaar sterven in Europa meer dan 175.000 mensen aan de gevolgen van extreme hitte. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de WHO.  De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat het dodental nog altijd toeneemt.

 

Meer krantenkoppen in België

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster

De bewoners van ’t Schuttershof kwamen voor de 13de keer bijeen in een tent, die stond opgesteld in de straat. Wegens het slechte weer kon men de tuin van Jacques en Hilde Gits niet gebruiken.
The post Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin en 30 jaar jongere turnster hebben samen twee zonen: “Ivan (9) en Vladimir (5) leven geïsoleerd in privévilla van president”

Het Russische onderzoeksbureau ‘The Dossier Center’ is erachter gekomen dat president Vladimir Poetin (71) twee jonge zonen heeft met zijn huidige vriendin, de gewezen turnkampioene Alina Kabajeva (41). De twee jongens, de 9-jarige Ivan en zijn 5-jarige broer Vladimir, wonen naar verluidt in afzondering in Poetins privévilla in het westen van Rusland. “Ze zijn altijd omringd door volwassenen en hebben

Lees meer »

Drie nieuwe looptrajecten van 2, 3 en 12 kilometer feestelijk ingelopen

Met de steun van Sport Vlaanderen zijn er drie nieuwe loopomlopen uitgestippeld van naar keuze 2, 3 of 12 kilometer. Ze werden officieel geopend op het stedelijke sportstadion Benny Vansteelant. Elk van de drie start aan de ingang van het sportcomplex ter hoogte van het stadspark. De twee korte omlopen zijn beide bewegwijzerd, het lange
The post Drie nieuwe

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »