Macron liet het (8,3 miljoen euro) te breed hangen, en vooral twee staatsbanketten trekken daarbij de aandacht

Het Franse Rekenhof roept het Élysée en zijn bewoner, Emmanuel Macron, op om dringend de tering naar de nering te zetten. De uitgaven stegen in 2023 tot een duizelingwekkende 125?miljoen euro, waardoor de eindbalans 8,3 miljoen euro in het rood dook.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

Tempo Team wint zaalvoetbaltornooi in Moerkerke

In aanloop naar de nieuwe zaalvoetbalcompetitie had in augustus traditioneel in de sporthal van Moerkerke het tornooi ‘Ploeg van ‘t stad’ plaats. Tempo Team uit Sijsele toonde zich alvast het sterkst door vrijdag de finale te winnen tegen ZVC Alvex.
The post Tempo Team wint zaalvoetbaltornooi in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw Bancontact CASH-punt in Wervik opent half december de deuren in voormalig automatenkantoor van KBC

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er in de gewezen loketzaal van KBC een Bancontact CASH-punt. De opening is voorzien op maandag 16 december. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen. Wie klant is bij een van die grootbanken kan ook het saldo op de rekening raadplegen

Lees meer »

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »