Luc Steeno zingt 35 jaar later “Ik Mis Je Elke Dag’ nog eens op het podium van ‘Tien om te Zien’ in Westende: “Het publiek dat kijkt, is nog altijd ONS publiek”

In maart 1989 stond Luc Steeno in het Globe Show Center in Denderleeuw voor een opname van ‘Tien om te Zien’. Toen zong hij ‘Ik Mis Je Elke Dag Een Beetje Meer’, waarmee hij maar liefst in die periode 22 keren dit liedjesprogramma haalde. Op woensdag 17 juli stond Luc terug met dezelfde song op het TOTZ-podium aan de Rotonde in Westende. Op zondagavond 4 augustus kan je hem aan het werk zien op VTM.

Luc denkt met plezier terug aan die beginperiode van ‘Tien om te Zien’. Eerst vonden de opnames plaats in het Globe Show Center in Denderleeuw. Daarna vele jaren in de Manhattan in Leuven. “Toen werden er nog échte grote hits gemaakt. Na ‘Ik Mis Je Elke Dag Een Beetje Meer’ kwam ik ook nog met ‘Hij Speelde Accordeon’ acht keren op ‘Tien om te Zien’, ‘Bel Me, Schrijf Me’ samen met Sandra Kim, ‘Holiday’, ‘Mooi Zijn Alle Vrouwen, ‘Zon Zee Strand’… Luc gaf toe dat die eerste TOTZ-optredens aan de Pier in Blankenberge onvergetelijke momenten blijven. “Ik stond ook acht weken nummer één met ‘Ga Dan’. Dat blijven wondermooie momenten, leuke herinneringen, want daar werden die hits gemaakt. Mij duet ‘Bel Me, Schrijf Me’ met Sandra Kim is ook een blijvende herinnering, want ik mocht dit zelfs brengen tijdens de TOTZ-special in het Antwerpse Sportpaleis.”

Luc Steeno tijdens ‘Ik Mis Je Elke Dag’. © PADI/OBI

In de ‘nieuwe’ TOTZ-reeks is het niet de eerste keer dat ik werd gevraagd. Twee jaar geleden was ik eveneens erbij – samen met Wendy Van Wanten en Jo Vally – om dan een liedje te brengen voor de 70ste verjaardag van Willy Sommers. Of er een verschil is? Nu is er een nieuwe jonge muzikale garde opgestaan. Daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik heb wel het gevoel dat VTM dit jaar méér kansen gaf aan de ‘oudere’ generatie, zoals Jo Vally, Garry Hagger, Laura Lynn met een supertip, Willy Sommers met een supertip, ikzelf met een klassieker… Ik denk dat VTM beseft – als ik het zo cru mag uitdrukken – dat ze met die jongere gasten een programma geen jaren kunnen blijven trekken. Het publiek dat naar TOTZ kijkt is nog altijd ONS publiek. Het is nog altijd het publiek waar wij VTM mee hebben grootgemaakt. Dat wordt toch nog altijd gezegd: dat de Vlaamse zangers VTM hebben grootgemaakt!” (PADI)

Zondag 4 augustus kan je vanaf 20.30 uur meezingen met Luc Steeno wanneer hij ‘Ik Mis Je Elke Dag’ zingt op VTM

Luc Steeno aan de TOTZ-fotowand, samen met Thomas Julian en twee danseressen. © PADI

The post Luc Steeno zingt 35 jaar later “Ik Mis Je Elke Dag’ nog eens op het podium van ‘Tien om te Zien’ in Westende: “Het publiek dat kijkt, is nog altijd ONS publiek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij voelde nog nooit zo’n druk als hier”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle dag voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »

Goud voor Annie en Paul

Vijftig jaar geleden stapten Annie Swaenepoel en Paul Vanbecelaere in het huwelijksbootje. Op 19 juli 1974 huwden ze voor de wet en een week later voor de kerk. Het huwelijksfeest vond plaats in De Gouden Hoorn in Staden en werd opgeluisterd door The Gits Band. Paul is afkomstig van De Zilverberg en Annie is geboren
The post Goud voor

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »