LIVE VIKINGUR-AA GENT. Max Dean maakt z’n debuut

AA Gent legde vorige week dankzij een sterke tweede helft Vikingur uit de Faeröer Eilanden vakkundig over de knie met 4-1. Dat biedt mogelijkheden voor Wouter Vrancken om in de terugwedstrijd nog het één en ander uit te proberen. 

Meer krantenkoppen in België

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

Vliegschool Wevelgem viert 100ste verjaardag: “Nog steeds broedkast van talent”

Reeds 100 jaar worden piloten opgeleid op de Wevelgemse luchthaven. De militaire vliegschool werd opgericht in 1924, en Flanders Aviation Society (FAS) nodigt uit om die verjaardag mee te vieren. Op en rond het vliegveld met onder meer een static show van oude en nieuwe toestellen. De publiekstrekker wordt ongetwijfeld Cercle Leopold waar na 40 jaar opnieuw publiek wordt toegelaten.<br

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had ik niet verwacht”

Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) maakten er zaterdagavond een spannende verkiezingsstrijd van in De Kapucinne in Menen. Uiteindelijk was het Aili die aan het langste eind trok. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van de stad. “Hoop anderen te inspireren.”
The post Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had

Lees meer »

Danira Boukhriss over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte van haar zoontje Naïm, die ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling

Lees meer »

Blinken spreekt steun uit voor gevluchte Venezolaanse presidentskandidaat

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag (lokale tijd) zijn steun uitgesproken voor de presidentskandidaat van de Venezolaanse oppositie, Edmundo Gonzalez Urrutia, die naar Spanje vluchtte. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen eind juli, verhoogde de autoritaire president Nicolas Maduro de druk op de oppositieleider.

Lees meer »

Baskische vreugde én verdriet in eigen streek: Landa mag Vuelta-podium vergeten na dramatische dag, vluchter Berrade wint etappe

Vroege vluchter Urko Berrade heeft de achttiende etappe in de Vuelta gewonnen. De Bask bezorgde Equipo Kern Pharma in eigen streek zo al de derde ritzege. Voor een andere Bask werd het een dramatische dag: Mikel Landa verloor meer dan drie minuten en moet het eindpodium uit z’n hoofd zetten. De kopman van Soudal Quick-Step tuimelde zelfs van vijf naar

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Zilver! Ewoud Vromant rijdt fantastische tijdrit, maar botst opnieuw op Fransman Léauté

Ewoud Vromant (40) heeft een tweede medaille gepakt op de Paralympische Spelen. Na het zilver in de achtervolging op de piste legde hij ook in de tijdrit beslag op de tweede plaats. Opnieuw hield de Fransman Alexandre Léauté hem van het allerhoogste. De medailleteller van ons land staat inmiddels op vier. Vandaag komen er nog heel wat medaillekandidaten in actie.

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »