LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen: dit weten we al over de grootste ruil sinds Koude Oorlog

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Jongeren gebruiken niet vaak genoeg condooms omdat ze te duur zijn”: is condoom van huismerk even veilig als dat van A-merk?

Condooms moeten gratis of goedkoper worden voor jongeren. Dat vindt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, na een enquête over condoomgebruik. Daaruit blijkt dat veel jongeren condooms te duur vinden en er daarom soms geen gebruiken. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 wil weten of een (goedkopere) condoom van een huismerk even veilig is als een exemplaar van een duurder

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

Is de relatie tussen Travis Kelce en Taylor Swift dan toch een publiciteitsstunt? Gelekt document beweert relatiebreuk op 28 september

Is de romance tussen Travis Kelce (34) en Taylor Swift (34) dan toch een publiciteitsstunt? De woordvoerders van Kelce ontkennen het stellig, maar de fans blijven in spanning afwachten. Eerder deze week dook namelijk een document op met een gedetailleerd plan voor hun vermeende breuk. Volgens het document zouden ze op 28 september uit elkaar gaan en dit drie dagen

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »