LIVE CERCLE BRUGGE-KILMARNOCK. Eerste Brugse poging van Van Der Bruggen zeilt over doel

Na het 1-1-gelijkspel in de heenmatch is het alles of niet voor Cercle Brugge in de Europa League. Vanavond moet de Vereniging volop aan de bak tegen het Schotse Kilmarnock willen ze zich plaatsen voor de derde voorronde. Zetten ze hun Europese parcours verder met een thuisoverwinning? Kijk live op VTM2 en VTM GO, of mis niets van de actie via deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga niet in het water als er geen redders zijn”

Afgelopen nacht liep een melding binnen bij de politie over mensen in zee. Rond 1.30 uur begaf de politie zich met spoed naar het strand. Er zouden zich een aantal personen in zee begeven. De patrouille gebruikte de zoeklichten van de dienstvoertuigen en kon zes zwemmende personen vaststellen.
The post Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gidsenkring Ieper-Poperinge viert zestigste verjaardag: “Meertaligheid is een troef”

In 1964 scheurden enkele jonge veulens zich af van de Brugse Gidsenbond en vormden Gidsenkring Ieper-Poperinge. Zestig jaar later telt de vzw een 70-tal gidsen die jaarlijks meer dan 1.000 gidsbeurten verzorgen. Om dat jubileum te vieren was de Gidsenkring gastheer voor de vergadering van de Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen én organiseert ze op 28 en 29 september gratis Gidsendagen

Lees meer »

China overspoelt het Westen met goedkope elektrische auto’s: “We moeten ze niet bannen, maar de productie hierheen halen”

De Chinezen hebben de snelst groeiende automarkt ter wereld, en zeker op vlak van elektrische wagens bieden ze het Westen stevige concurrentie. In Terzake en De Afspraak pleiten verschillende experts ervoor om de Chinezen te verplichten om een deel van de productie naar Europa te halen. "Als ze deel willen uitmaken van onze markt moeten ze ook deel van de

Lees meer »

Jozef en Jacqueline zwaaien met goud

Op 2 augustus 1974 beloofden Jozef Dierckx (73) en Jacqueline De Ridder (72) elkaar eeuwige trouw. Het koppel werd dan ook ontvangen op het stadhuis voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Daar werden ze in de bloemetjes gezet. Dat hun liefde voor elkaar niet bekoeld is, was er dan ook aan te zien. Jozef
The post Jozef en

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »